Αναζήτηση

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΙΝΝΑΧΩΡΙΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΜΜΕ

  • Αφιερωμένο στον εορτασμό της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι το κατάπτυστο έγγραφο του Δήμου Ινναχωρίου. Η απαγόρευση της εισόδου σε ένα Δημαρχείο των εκπροσώπων ενός Μέσου Ενημέρωσης και η απαγόρευση της παρουσίας τους στην συνάντηση ενός πολιτικού με ένα δημοτικό συμβούλιο, αποτελεί μια πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, ενέργεια που στην κυριολεξία δείχνει, πως κάποιοι μπορεί στα λόγια να εμφανίζονται ως «δημοκράτες», όμως στην πράξη διακατέχονται από φασιστική νοοτροπία και «εγκυμονούν» το «αυγό του φιδιού».
  • Και μπορεί ο οποιοσδήποτε εκλεγμένος Δήμαρχος ή το όποιο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουν τις όποιες διαφορές και τις όποιες αντιρρήσεις θέλουν, με τα ρεπορτάζ του όποιου Μέσου Ενημέρωσης. Όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαγορεύουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η παρανομία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αυτό γίνεται επιλεκτικά σε ένα Μέσο Ενημέρωσης.
  • Δυστυχώς η φασιστική αυτή απαγόρευση, ενώ αρχικά ήταν εν αγνοία του Αλέκου του ΣΥΡΙΖΑ (και του Ηρακλείου), στην συνέχεια αν και ενημερώθηκε τόσο αυτός, όσο και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην συνάντηση , έκαναν απλώς την πάπια. Δηλαδή και με απλά λόγια, μια πρωτοφανής αντιδημοκρατική πράξη έγινε με την πλήρη ανοχή των «αριστερών δημοκρατών και προασπιστών της νομιμότητας».
  • Όμως σε φάουλ υπέπεσαν και οι συνάδελφοι των άλλων Μέσων Ενημέρωσης που δεν αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό συναδέλφων τους. Θα μου πείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν. Ίσως ακόμη και να αποχωρήσουν, καθώς χθες στον συγκεκριμένο Δήμο τους έφταιγε ένα Μέσο Ενημέρωσης, ίσως αύριο στον ίδιο ή άλλον Δήμο μπορεί να φταίει άλλο Μέσο Ενημέρωσης.
  • Και το επισημαίνω αυτό, γιατί εάν δεν υπάρξει έντονη αντίδραση σε τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που αποσκοπούν στην φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης, τότε η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος. Και αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν της και η ΤΕΔΚ του Νομού Χανίων αλλά και το σύνολο των τοπικών φορέων.
  • Σε ότι αφορά τις επί της ουσίας αναφορές του Αλέκου του Ηρακλείου, αφήστε τα καλύτερα. Ήρθε ο άνθρωπος να παρέμβει σε μια διαδικασία που αφορά στο Νομό Χανίων κατηγορώντας τους Χανιώτες βουλευτές γιατί εξέφρασαν άποψη για την διαδικασία αυτή.
  • «Ήρθαμε για να υπερασπιστούμε την νομιμότητα» δήλωσε ο Αλέκος του ΣΥΡΙΖΑ σε μιαν πρωτοφανή για «αριστερό» πολιτικό επίδειξη υπερφίαλης αλαζονείας. Να περιμένω την «υπεράσπιση της νομιμότητας» και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ηρακλείου που αναπτύσσονται άναρχα με πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος;
  • Πάντως ακόμη περιμένω απάντηση στο ερώτημα για το εάν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει εκπονήσει ανάλογη περιβαλλοντική μελέτη με αυτή του Ελαφονησίου, στο Νομό Ηρακλείου ή οπουδήποτε αλλού στην Κρήτη.
  • Επίσης ακόμη περιμένω απάντηση στο ερώτημα για το εάν οι απόψεις του Αλέκου για το Εφετείο Κρήτης, τα ΚΤΕΛ, το Ελαφονήσι κ.α. αποτελούν αποφάσεις των τοπικών συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Και – εάν υπάρχουν - γιατί οι αποφάσεις αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν πριν μιλήσει ο «αρχηγός»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου