Αναζήτηση

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ : «ΙΔΟΥ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ»

  • Ø Συζητώντας με πολίτες των Χανίων το πρόβλημα που υπάρχει με την λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Χανίων στα οποία δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς Νόμους καθώς βρίσκονται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης των Χανίων μου εξέφρασαν την εύλογη απορία.
  • Ø « Μα καλά, αφού σε έναν μήνα θα υπάρχει ο νέος Δήμος Χανίων στον οποίο έχουν ενταχθεί και περιοχές, όπως για παράδειγμα τα Κεραμειά, γιατί τόση πρεμούρα να κλείσουν τα σφαγεία λίγο πριν τις γιορτές; Γιατί να μην συνεχιστεί η λειτουργία τους για τις 15 μέρες που απομένουν (μόλις 2 εβδομάδες) και στην συνέχεια η νέα δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της; Γιατί να ξεκινήσει τώρα μια διαδικασία διαβουλεύσεων από δημοτικές αρχές, αλλά και από νομαρχιακή αρχή που δεν θα υπάρχουν σε έναν μήνα και επομένως ότι και να πουν ουσιαστικά θα είναι άκυρο;»
  • Ø Και εδώ που τα λέμε, μάλλον έχουν απόλυτο δίκηο. Σε λίγες ημέρες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αποτελεί ένα ιστορικό παρελθόν και ότι και να πει και ότι και να κάνει ο αρμόδιος αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης δεν θα έχει ισχύ. Όμως το ίδιο ισχύει και για την νυν δημοτική αρχή Χανίων, καθώς επίσης και για τους άλλους σημερινούς δήμους οι οποίοι συγχωνεύονται “Kαλλικρατικά”
  • Ø Με αυτά τα δεδομένα δεν έχει ουσία και νόημα ούτε η όποια συζήτηση γίνεται για νέο διαδημοτικό σφαγείο. Και αυτό γιατί με τον αγαπημένο για την κυβέρνηση και την νέα δημοτική αρχή των Χανίων “Καλλικράτη” τα πάντα αλλάζουν.
  • Ø Έτσι , ουσιαστικά οι κτηνοτρόφοι του Σελίνου και της Κισάμου εξυπηρετούνται από το σφαγείο Κανδάνου. Οι κτηνοτρόφοι των Σφακίων από το σφαγείο στον Βουτά. Οι κτηνοτρόφοι του Αποκόρωνα και όχι μόνο, από το σφαγείο του Φρε. Τι απομένει; Ουσιαστικά οι κτηνοτρόφοι τμήματος του “Καλλικρατικού” δήμου Πλατανιά και κυρίως οι κτηνοτρόφοι του….νέου “Καλλικρατικού” δήμου Χανίων !!!
  • Ø Επομένως τις όποιες αποφάσεις και την όποια λύση για την δημιουργία νέων σύγχρονων σφαγείων οφείλει και έχει υποχρέωση να τις δρομολογήσει η νέα δημοτική αρχή των Χανίων η οποία θα έχει (όπως άλλωστε το ζήτησε) και την ευθύνη για τις κατεξοχήν κτηνοτροφικές περιοχές του Θερίσου και των Κεραμειών.
  • Ø Με απλά λόγια, εκείνο που έως τώρα ίσχυε, πως τα σφαγεία του δήμου Χανίων κακώς λειτουργούσαν μέσα σε μια πόλη που δεν έχει κτηνοτρόφους, δεν θα ισχύει μετά από έναν μήνα. Επίσης δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που συνεπάγοντο από την αναγκαιότητα διαβουλεύσεων με αρκετούς δημάρχους και με την νομαρχία, έτσι ώστε να εξευρεθεί χώρος για διαδημοτικά σφαγεία.
  • Ø Σε έναν περίπου μήνα ο νέος δήμαρχος Χανίων, ο Μανώλης ο Σκουλάκης θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα και ευθύνη για ένα τεράστιο τμήμα της παλιάς επαρχίας Κυδωνίας και επομένως είναι και ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος και για την χωροθέτηση και για την δρομολόγηση νέων σύγχρονων σφαγείων σε περιοχή που να ανταποκρίνεται στα όσα ορίζουν οι Νόμοι.
  • Ø Συμπέρασμα : Στις δύο εβδομάδες που απέμειναν μέχρι τις γιορτές καλά θα κάνει η αξιαγάπητη η Μιλένα η Αποστολάκη να αφήσει τα σφαγεία στην ησυχία τους διαφορετικά η όποια πρεμούρα για το άμεσο κλείσιμο και η – έως τώρα – σιγή του αυριανού δημάρχου, μόνο υποψίες προκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου