Αναζήτηση

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚ : ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ;

  • Ø Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πήγαν την Κυριακή στο Ρέθυμνο και διαμαρτυρήθηκαν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Δηλαδή και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάποια μέλη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να «διαμαρτυρηθούν».
  • Ø Και αναρωτιέμαι : Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της «διαμαρτυρίας» εκτός από μια τρύπα στο νερό; Ποια ήταν τα αποτελέσματα από τις 8 πανεργατικές απεργίες που καμαρώνουν πως έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστές-μέλη του ΠΑΣΟΚ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στα τοπικά παραρτήματά τους;
  • Ø Το απόλυτο μηδέν. Τόσο ο πρόεδρος του κόμματός τους , όσο και οι υπόλοιποι σύντροφοί τους, τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
  • Ø Και αναρωτιέμαι : Ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις και οι επιπτώσεις, εάν όλα αυτά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταλάβει συνδικαλιστικές θέσεις, κρατικοδίαιτες ή μη, παραιτούντο ομαδικώς από το κόμμα που κυβερνά και το οποίο καταγγέλλουν στα λόγια;
  • Ø Γιατί είναι εύκολο το να καταδικάζουν – στα λόγια – την πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους εργαζόμενους και σε μια 24ωρη απεργία στο δίμηνο.
  • Ø Το δύσκολο φαίνεται πως είναι να σπάσουν τους δεσμούς του βολέματος της εξουσίας ερχόμενοι σε πραγματική ρήξη με ένα κόμμα που εφαρμόζει μια πολιτική η οποία κάνει την Θάτσερ να φαίνεται ως πραγματική «σοσιαλίστρια».
  • Ø Εν κατακλείδι δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω. Συνδικαλιστές-μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείτε να στηρίζετε ένα κόμμα με το να παραμένετε σε αυτό και σε κάθε εκλογές (βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές) να προσπαθείτε να πείσετε τους πολίτες να το ψηφίσουν και μετά να βγαίνετε και να καταγγέλλετε τις πολιτικές που εφαρμόζει. Σε κάποιους λέτε ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου