Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ….ΔΙΑΛΥΣΗ. Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ (ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ)

  • Ø Αφού – με εξαίρεση ενός – οι βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλαν τσιμουδιά και ψήφισαν ως καλά προβατάκια το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά κλπ, βρήκαν την ευκαιρία του προϋπολογισμού για να κάνουν το κομμάτι τους και να «δείξουν» στους ψηφοφόρους τους ότι «αντιστέκονται».
  • Ø Έτσι η «κριτική» μαζί με την υποκρισία περίσσεψαν στην διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού με τους πράσινους βο(υ)λευτές να καταγγέλλουν τον προϋπολογισμό ως άχρηστο δηλώνοντας πως θα τον…ψηφίσουν. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό αφενός ακυρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό και αφετέρου εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες οι οποίοι νοιώθουν την απόλυτη κοροϊδία.
  • Ø Δίκαια λοιπόν ο ανεξάρτητος λόγω μνημονίου, (πρώην ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Οικονόμου τους αποκάλεσε «πονηρούς πολιτευτές», που «έρχονται σήμερα στο βήμα κλαψουρίζοντας, και λέγοντας πως μπορεί να είμαστε και με τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα, πιστεύοντας ότι μπορούμε να διαδεχθούμε τον κ. Παπανδρέου, αποτελώντας το αριστερό άλλοθι του ΠΑΣΟΚ». Μίλησε ακόμη για «ποντικούς», που όταν ναυαγήσει το πλοίο θα φάνε στο κεφάλι την ξυλιά, από αυτούς που θα βρίσκονται ήδη στη θάλασσα.
  • Ø Από την άλλη θα διαφωνήσω με τον «δικό μας» τον Ευτύχη Δαμιανάκη που μιλώντας στην βουλή και αναφερόμενος στους «διαφωνούντες» είπε χαρακτηριστικά : «Όταν ανήκεις σε μία παράταξη και έχεις εκλεγεί με μία παράταξη οφείλεις όταν διαφωνείς να παραιτείσαι και να πηγαίνεις σπίτι σου, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».
  • Ø Το Σύνταγμα της Ελλάδος κε Δαμιανάκη ορίζει ξεκάθαρα πως ο βουλευτής έχει και οφείλει να έχει δική του άποψη και σε αυτά που λέει και σε αυτά που ψηφίζει. Για τον λόγο αυτό θεωρείται ως εκπρόσωπος του λαού που τον ψήφισε. Το Σύνταγμα δεν λέει τίποτε για παρατάξεις και για μαντριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου