Αναζήτηση

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Ø Για να σωθεί η χώρα πρέπει να μειωθούν τα εισοδήματα πάσης φύσεως εργαζομένων και συνταξιούχων, διατυμπάνιζαν και διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του κόμματος.
  • Ø Επιπλέον – πάντα για να σωθεί η χώρα – προχώρησαν και προχωρούν σε συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ και των πάσης φύσεως φόρων , αυξάνοντας αλματωδώς και το συνολικό κόστος ζωής. Τα αποτελέσματα αυτής της ηλίθιας ανοικονόμητης πολιτικής τα βιώνει και στην περίοδο των γιορτών ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας.
  • Ø Σε εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν τα εμπορικά καταστήματα και μάλιστα εν μέσω της εορταστικής περιόδου.
  • Παραβιάζοντας ουσιαστικά τις διατάξεις του νόμου (3557/2007) που προβλέπει πως οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αντισταθμίσουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.
  • Ø Ακόμη κι έτσι όμως, η εορταστική αγορά είναι «παγωμένη» και η κίνηση έχει μειωθεί κατά μέσο όρο περίπου 25%. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ημερησία", το υψηλότερο τίμημα πλήρωσε ο κλάδος της ένδυσης και υπόδησης, όπου ο τζίρος μειώθηκε κατά 40%.
  • "Μεγάλος χαμένος" ωστόσο ήταν και η μαζική εστίαση, όπου εκτιμάται ότι ο τζίρος μειώθηκε κατά 40%.
  • Ø Και βέβαια πώς να γίνει διαφορετικά όταν μετέτρεψαν το – κακώς – αποκαλούμενο ως «δώρο», σε επίδομα για πολλές χιλιάδες μισθωτών και συνταξιούχων. Όταν μειώνουν διαρκώς τα εισοδήματα και καλλιεργούν αίσθημα ανασφάλειας και τον ιδιωτικό τομέα όπου σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει πλέον εάν θα έχει δουλειά και τι μισθό θα παίρνει τον επόμενο μήνα.
  • Ø Και βέβαια πώς να γίνει διαφορετικά όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ακριβύνει το οικογενειακό καλάθι του μέσου νοικοκυριού κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ το κόστος του καλαθιού το Νοέμβριο, σκαρφάλωσε στα 2.120,75 ευρώ , εμφανίζοντας αύξηση 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, που είχε διαμορφωθεί στα 2.020,52 ευρώ. Και να ήταν μόνο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου