Αναζήτηση

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

  • Ø «Τα ΄χουμε γράψει χιλιάδες φορές, αλλά ουδενός αξιωματούχου ιδρώνει το αφτί. Τρία πράγματα έχουν τραυματίσει θανάσιμα την αξιοπιστία της κυβερνητικής πολιτικής. Από τα κάτω προς τα πάνω. Το πρώτο τα προνόμια και οι παχουλοί μισθοί υπουργών, βουλευτών, παρατρεχάμενων, συμβούλων και υπαλλήλων της Βουλής. Που πάει να πει Εσύ στην πείνα. Εγώ...στα γλέντια και στη χλίδα. Έτσι το λαμβάνει ο απελπισμένος, φτωχός πολίτης.
  • Ø Το δεύτερο η ατιμωρησία. Ύστερα από έναν χρόνο εξεταστικών επιτροπών ουδείς κάθισε στο σκαμνί. Και το χειρότερο; Ουδείς εκ των ενόχων πλήρωσε ένα ευρώ από τα μαύρα λεφτά της διαπλοκής. Που πάει να πει ότι έγινε έγινε. Τώρα οι αθώοι πολίτες να πληρώσουν για τα γλέντια που έκαναν οι θύτες. Έτσι το λαμβάνει ο απλός λαός. Άλλος τρώει τον αγλέουρα, άλλος πληρώνει τα σπασμένα.
  • Ø Το τρίτο, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Ακόμη να μπούνε στις τράπεζες και να πάρουν από τους φοροφυγάδες πίσω τα λεφτά της φοροδιαφυγής. Αυτός ένας από τους βασικούς λόγους της υστέρησης των κρατικών εσόδων. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση καταφεύγει στην ίδια μπακαλική. Αφού δεν θέλω ή δεν μπορώ να τα πάρω από τους επάνω, σκοτώνω τους από κάτω. Κόβω κεφάλια μπας και εισπράξω μια δραχμή.
  • Ø Γι΄ αυτό η εικόνα της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου πειστική. Γι΄ αυτό σαν εντύπωση κυριαρχεί ο κυβερνητικός φιλοτομαρισμός. Γι΄ αυτό τίποτε επί της ουσίας και των δομών δεν άλλαξε στον τόπο αυτόν. Η απάτη στο απυρόβλητο διαρκώς. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, επομένως παραλυσία κρατική. Γι΄ αυτό καταρρέει η κοινωνική συνοχή. Γι΄ αυτό διάτρητη κάθε ηθική. Γι΄ αυτό κολυμπάμε στο τέλμα με ελπίδα μηδενική. Και γι΄ αυτό η σωτηρία μοιάζει με οφθαλμαπάτη κινηματογραφική.
  • Για να γλιτώσουν μερικοί να γκρεμιστεί η κοινωνία η ελληνική. Έτσι περισσότερη ανεργία. Έτσι λιγότερη αγοραστική αξία. Έτσι περισσότερη δυστυχία. Έτσι όλοι μαζί πορευόμαστε προς την καταστροφή. Κι έτσι στο τέλος θα μπει λουκέτο σε μια πατρίδα που δεν της αξίζουν τέτοιοι αρχηγοί!» (Δημήτρης Δανίκας από το Βήμα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου