Αναζήτηση

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 17 & 18/12

  • Ø Παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν, όλες οι Ενώσεις Συντακτών συμμετέχουν στην – πρώτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια – 48ωρη δημοσιογραφική απεργία, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18/12. Τα ουσιαστικά αιτήματα είναι δύο. Η συζήτηση με τις εργοδοτικές Ενώσεις για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και να σταματήσει το μπαράζ των απολύσεων από τα ΜΜΕ.
  • Ø Και επειδή «πονηροί» εργοδότες φρόντισαν να ετοιμάσουν τις «Κυριακάτικες» Αθηναϊκές εφημερίδες από την….Τρίτη για να τις βγάλουν την Παρασκευή στα περίπτερα, καλό θα ήταν οι πολίτες να μην αγοράσουν καμία από τις υποτιθέμενες «Κυριακάτικες» αυτές εφημερίδες. Την Παρασκευή κυκλοφορούν κανονικά οι τοπικές εφημερίδες.
  • Ø Επίσης λόγω της απεργίας δεν πρέπει να κυκλοφορήσουν εφημερίδες το Σάββατο ή την Κυριακή και εάν τελικά υπάρξουν τέτοιες , να γνωρίζετε πως θα είναι απεργοσπαστικές και δεν θα έχουν την έγκυρη δημοσιογραφική ενημέρωση. Επίσης το διήμερο αυτό δεν θα υπάρχουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
  • Ø Δυστυχώς βέβαια, θα υπάρχουν τα αυτοαποκαλούμενα ως «δημοσιογραφικά» blogs τα οποία φέτος έχουν αναδείξει τον ρόλο τους, ως ρόλο απεργοσπάστη. Να δω τι θα κάνουν όταν θα έρθει η σειρά τους να δεχθούν την «σιδερένια φτέρνα» της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου