Αναζήτηση

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  • Ø Σε πέντε από τους επτά δήμους του Νομού (μάλλον της Περιφερειακής ενότητας για να συνηθίζουμε) Χανίων οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες την Κυριακή 14/11. Μια διαδικασία όμως που θα είναι πολύ πιο απλή από εκείνη της προηγούμενης Κυριακής, καθώς θα υπάρχουν μόνο τρία ψηφοδέλτια (των δύο συνδυασμών και το λευκό) και επιπλέον δεν θα χρειάζονται σταυροί. Έτσι ο κάθε ψηφοφόρος θα παίρνει τα τρία ψηφοδέλτια θα βάζει στο φάκελο το ένα και θα το ρίχνει στην κάλπη. Επομένως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αποχή επικαλούμενοι «ταλαιπωρία» κλπ. Στις επαναληπτικές εκλογές θα «μονομαχήσουν» δέκα υποψήφιοι συνδυασμοί οι οποίοι «πέρασαν» από τον πρώτο γύρο. Υποθέτοντας πως στον 2ο γύρο θα ψηφίσουν περίπου όσοι και στον 1ο θα ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς που λένε πάντα την αλήθεια.
  • Ø Ο Μανώλης Σκουλάκης χρειάζεται περίπου 4.000 ψήφους και ο Γρηγόρης Αρχοντάκης περίπου 10.000 ψήφους για να φτάσουν στο 50,01%. Η διαφορά αυτή είναι το μόνο υπέρ που έχει ο Μανώλης ο Σκουλάκης καθώς τα κατά είναι πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με πολλούς έχει ήδη εξαντλήσει την δεξαμενή των ψηφοφόρων του. Στον 2ο γύρο θα του κοστίσει (σε αποχή) η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την Περιφέρεια.
  • Ø Είναι ένας ακραιφνώς κομματικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές που ψήφισαν όλα τα αναίσχυντα και επαχθή νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση και θα ψηφίσει και τα χειρότερα που έρχονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Και δεν αναφέρομαι στο μνημόνιο αλλά στα (αντι) ασφαλιστικά, (αντι) εργατικά κλπ, κλπ. μέτρα που όπως έχει καταγγελθεί εν πολλοίς δεν είχαν σχέση με το μνημόνιο.
  • Ø Επομένως θα αποτελεί μέγα παράδοξο και τεράστια κοροϊδία εάν πάρει έστω και μια ψήφο από τους Νεοδημοκράτες των Χανίων και από όσους ψήφισαν τους συνδυασμούς του Βάμβουκα (5.624 ψήφους) και του Παπαντωνάκη (2.467 ψήφους). Για παράδειγμα σαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων ο οποίος καταγγέλλει τα μέτρα αλλά είναι και υποψήφιος με αυτόν ο οποίος τα ψήφισε !!!.
  • Ø Επίσης θεωρώ παράδοξο να αλιεύσει ψήφους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου του Κυριάκου Βιρβιδάκη (7.488 ψήφους) . Η πικρία βέβαια από την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Αλλά αφενός καλό θα ήταν κάποιοι να ερευνήσουν πρώτα τα αίτια και στο εσωτερικό του συνδυασμού. Για παράδειγμα είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν λόγο για πολύ καθυστερημένη εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας η οποία μάλιστα – όταν ξεκίνησε από τον συνδυασμό Χανιά 21ος αιώνας – ήταν αρκούντως χαλαρή, την ίδια ώρα που οι άλλοι συνδυασμοί κάλπαζαν. (Ίσως ο Κυριάκος Βιρβιδάκης να θεώρησε πως αφού τα Χανιά βρίσκονται στον 21ο αιώνα, άρα θα βρίσκονται και οι ψηφοφόροι. Δυστυχώς Δήμαρχε το αποτέλεσμα της Κυριακής απέδειξε πως οι πολλοί ψηφοφόροι έχουν παραμείνει στον 20ο αιώνα.)
  • Ø Αφετέρου (για να συνεχίσω) κάποιοι θα πρέπει να θυμούνται πως κουράστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ επί οκτώ χρόνια, για να φτάσει ο δήμος Χανίων σε ένα τόσο καλό οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, μακριά από τα κόμματα εξουσίας και τις λοβιτούρες τους . Και επομένως θα είναι κρίμα και άδικο να τον «παραδώσουν» σε εκείνους που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να αλλάξουν το χρώμα στον χάρτη και να κάνουν τον δήμο Χανίων σε παράρτημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαλύοντας όλα εκείνα που δημιουργήθηκαν επί οκτώ χρόνια.
  • Ø Συμπερασματικά θα του είναι πολύ δύσκολο του Μανώλη Σκουλάκη να αυξήσει ικανοποιητικά τον αριθμό των ψήφων του. ‘Όμως δύσκολο (αλλά πολύ λιγότερο) θα είναι και για τον Γρηγόρη τον Αρχοντάκη σχεδόν να διπλασιάσει τους ψήφους της πρώτης Κυριακής. Επομένως θεωρώ πως το βράδυ της Κυριακής 14/11 θα ζήσουμε ένα θρίλερ, με τους δύο συνδυασμούς να εναλλάσσονται στην πρωτιά με διαφορά 500-1000 ψήφων μέχρι και την τελευταία στιγμή.
  • Ø (Η φωτο είναι από το ixnilatontas.blogspot.com του Γιώργου Γεωργακάκη και την τράβηξε ο Γιώργος Σταυριανουδάκης τον περασμένο Ιούλιο. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου