Αναζήτηση

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΝ 1Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΤΗΝ 2Η ΚΥΡΙΑΚΗ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ» ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Ø «Ακόμη και μέσα στο κυβερνών κόμμα κρατούν πλέον αποστάσεις από τα αστεία επιχειρήματα που άκουσαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ότι «την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τον "Καλλικράτη"»…
  • Ø Η δήθεν στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης δια στόματος Ραγκούση έχει ενοχλήσει πολλούς εντός της κυβέρνησης. Διότι, φυσικά, εκτός αυτής είναι όλοι έξω φρενών. Το αστείο αυτή τη φορά ήταν πολύ χοντροκομμένο. Η πρώτη Κυριακή ήταν Εκβιασμός, η δεύτερη είναι «Καλλικράτης»;
  • Ø Η κοινωνία γνωρίζει ότι η λυπητερή για την κυβέρνηση έρχεται μετά τις 15 Νοεμβρίου, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και... των ελέγχων της τρόικας. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που επέδειξε ως εκλογική στρατηγική της η κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αρνητικών σχολίων ανάμεσα σε στελέχη που πλέον αποφασίζουν να μην κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες τους.
  • Ø Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ κανένα μήνυμα δεν έχει λάβει από τις εκλογές. Όμως στελέχη του, που διαπιστώνουν τη στροφή του εκλογικού σώματος, θέλουν να δείξουν ότι δεν συμμερίζονται την κυβερνητική γραμμή. Είναι, δε, τέτοια η ασυνεννοησία, που πλέον ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, άθελά του, ηθελημένα, αδιάφορο είναι, προανήγγειλε ουσιαστικά τα νέα πρόσθετα μέτρα, καθώς δύσκολα θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
  • Ø Είναι εμφανές πλέον ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει πολιτικά την τήρηση του παρόντος μνημονίου έως το 2013, οπότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα προκηρυχθούν εκλογές. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.» (Από το apneagr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου