Αναζήτηση

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«WHO IS WHO» Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ : ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ . ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Επειδή η στήλη αρέσκεται στο να ασκεί κριτική , είτε με σφήνες, είτε με σφηνάκια, αλλά επειδή δεν θέλει να αδικεί, και επειδή σε κάποιους φάνηκαν υπερβολικές οι σφήνες που «καρφώθηκαν» στον διορισμό από την «Ιπποκράτους» του ΠΑΣΟΚ , του Απόστολου του Βουλγαράκη, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ιδού κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που ανασύρθηκαν από το αρχείο της στήλης που φτάνει μέχρι στην δεκαετία του 1980.
  • Ø Έτσι , ο πολιτικός μηχανικός Απόστολος Βουλγαράκης στην δεκαετία του 1980 διατέλεσε σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά καθώς ήταν και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Επιπλέον , στην ίδια δεκαετία και μάλιστα για οκτώ χρόνια (εάν δεν κάνω λάθος) ήταν δημοτικός σύμβουλος Χανίων.
  • Ø Το 1994, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο Απόστολος Βουλγαράκης επιθυμεί να είναι υποψήφιος Νομάρχης Χανίων με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Για την επιλογή του υποψηφίου το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί εσωκομματικές προκριματικές εκλογές !!!. Ναι καλά διαβάσατε. Δεν του κατέβηκε ξαφνικά η ιδέα του Γιάννη του Ντερμανάκη να προτείνει προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των φετινών υποψηφίων του κόμματος.
  • Ø Παλιά καραβάνα στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης, θυμάται πως κάποτε το κόμμα του λειτουργούσε δημοκρατικά λαμβάνοντας υπόψη και την βάση (όχι μόνο όταν βολεύει τον εκάστοτε αρχηγό, όπως έκανε ο Γιώργος ο Παπανδρέου) αλλά και σε βασικά θέματα, όπως το να επιλέγει το τοπικό ΠΑΣΟΚ, τους τοπικούς υποψηφίους στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.
  • Ø Έτσι στις προκριματικές εκλογές του 1994, πρώτη ήταν η Αλέκα η Μαρκογιαννάκη με 530 ψήφους (και γίνεται υποψήφια Νομάρχης από το ΠΑΣΟΚ κερδίζοντας και τις εκλογές), δεύτερος ο Γιώργος ο Τζανακάκης (που ήταν δήμαρχος Χανίων) με 502 ψήφους και τρίτος και καταϊδρωμένος ήταν ο Απόστολος ο Βουλγαράκης με 419 ψήφους.
  • Ø Βέβαια για την ιστορική ακρίβεια πρέπει να αναφέρω ότι στις αντίστοιχες προκριματικές εκλογές για τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων πρώτος ήταν ο Γιάννης ο Ντερμανάκης, αλλά όταν ο Γιώργος ο Τζανακάκης έμεινε εκτός νομαρχίας, χρίζεται και πάλι υποψήφιος δήμαρχος και το ΠΑΣΟΚ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την επιλογή Ντερμανάκη ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Χανίων.
  • Ø Το 1996 ο Απόστολος Βουλγαράκης χρίζεται υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και στις εκλογές καταλαμβάνει την 5η θέση με 5.322 σταυρούς από το σύνολο των 49.000 ψήφων που πήρε το ΠΑΣΟΚ στο Ν.Χανίων. Επίσης και στις εκλογές του 2000 συμμετέχει ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καταφέρνοντας να αυξήσει τους σταυρούς του σε 6.919 καταλαμβάνει την 4η θέση. Έκτοτε , ούτε φωνή ούτε ακρόαση, καθώς φαίνεται πως αφοσιώνεται στο επάγγελμά του στο οποίο θεωρείται ως ιδιαίτερα επιτυχημένος.
  • Ø Από «εχθρούς και φίλους» στα υπέρ του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χανίων καταλογίζεται ο ήπιος χαρακτήρας του και το ότι είναι «χαμηλών τόνων» και κυρίως το ότι αν και ήταν σημαίνον στέλεχος του κόμματος σε περιόδους παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ , ο ίδιος ούτε επεδίωξε, ούτε κατέλαβε κάποια «κρατικοδίαιτη» θέση, σε αντίθεση με αρκετά «φυντάνια» που ξεπήδησαν μετά το 2000.
  • Ø Όμως η κριτική της στήλης στην συγκεκριμένη επιλογή του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε σχέση με τον άνθρωπο Βουλγαράκη, αλλά με δύο θέματα, τα οποία προκύπτουν και από τα παραπάνω. Το ένα αφορά στο «καραμπινάτο γράψιμο» από την Ιπποκράτους, της θέλησης των φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Χανίων. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως είσαι «δημοκρατικό» κόμμα και να διαχωρίζεσαι από τα άλλα τα «μη δημοκρατικά» και να λειτουργείς με τον τρόπο που λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Το δεύτερο αφορά στο ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε (και έχει) ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος που ασχέτως με τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, αναγνωρίζεται από όλους ως ο πλέον έμπειρος στα θέματα της αυτοδιοίκησης (μετά από τον Κυριάκο τον Βιρβιδάκη για να μην ξεχνιόμαστε).
  • Ø Ο λόγος φυσικά για τον δήμαρχο Σούδας, τον Γιάννη τον Περάκη, ο οποίος επί χρόνια διετέλεσε και πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού και – το σημαντικότερο – ασχολείται με τα σημερινά δεδομένα της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο δεν χρειάζεται «φροντιστήριο» αλλά θεωρώ πως θα μπορούσε να σταθεί επάξια (και απέναντι για να μην κοροϊδευόμαστε) στο μεγάλο διεκδικητικό «παιχνίδι» όχι μόνο από το κεντρικό κράτος, αλλά και από τις άλλες Περιφερειακές ενότητες , όπως θα αποκαλούνται οι Νομοί, της Κρήτης.
  • Ø Θα μου πείτε, τι με κόφτει για τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ , όταν η στήλη καρφώνει καθημερινά σφήνες σε αυτό το κόμμα ; Η απάντηση είναι πως οι επιλογές του οποιουδήποτε κόμματος, όταν αφορούν στην τοπική κοινωνία, όταν αφορούν το αύριο του νομού, του δήμου, της συνοικίας, του σπιτιού μας, όταν αφορούν στο τι θα γίνει σε έναν τόπο στον οποίο ζούμε όλοι μας, όταν αφορούν στο εάν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε σχολεία και υποδομές, τότε αυτές οι επιλογές πρέπει να μας «κόφτουν» όλους.
  • Ø Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουμε, σε όποια ιδεολογία και αν πιστεύουμε και σε τελευταία ανάλυση , όποιος και να κερδίσει τις εκλογές. Γιατί μην ξεχνάτε πως μια καλή κυβέρνηση, μια καλή περιφερειακή ή δημοτική αρχή, δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονα και μια καλή αντιπολίτευση. Και αυτό δυστυχώς το βιώνουμε και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου