Αναζήτηση

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ» ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • Ø Με ρωτούν, ως δημοσιογράφος, ποια είναι τα “μηνύματα” που “εισπράττω” από τους πολίτες αναφορικά με τους υποψηφίους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τους απαντώ.
  • Ø Ποια μηνύματα ρε παιδιά. Νομίζετε πως οι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι πως υπάρχουν υποψήφιοι και πως έχουν συγκεκριμένα προγράμματα; Και πώς να ενημερωθούν για το τι λένε οι υποψήφιοι και ποιος είναι ο καλύτερος; Από αυτά που λέει ο καθένας στους μονολόγους του;
  • Ø Γιατί , δυστυχώς, η αποκαλούμενη και ως «δημοκρατική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “φρόντισε” να “προστατέψει” τους εκλεκτούς υποψηφίους της από τις κακοτοπιές και από την “στείρα πολιτική αντιπαράθεση” απαγορεύοντας – στην ουσία – τον δημόσιο διάλογο από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτός είναι και ο ρόλος που με κυβερνητική απόφαση ο κάθε υποψήφιος μπορεί να εμφανιστεί μια (1) και μόνο μια φορά σε κάθε ραδιοτηλεοπτικό μέσο.
  • Ø Εάν λοιπόν, οι πολίτες δεν ακούσουν τους υποψήφιους να ανταλλάσσουν απόψεις, να έρχονται σε αντιπαράθεση, ακόμη και να λένε το μακρύ και το κοντό τους, πως θα μπορέσουν οι πολίτες να σχηματίσουν άποψη και να “μεταφέρουν” και στους δημοσιογράφους “μηνύματα” ;
  • Ø Προς το παρόν λοιπόν, η προεκλογική περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως “βουβή” με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ να απολαμβάνουν τους “δημοκρατικούς” μονολόγους τους προς τους πολίτες που μάλλον τους βλέπουν ως “πρόβατα” που θα τα σύρουν και πάλι στο μαντρί του κόμματος, παρά ως σκεπτόμενους πολίτες. Μόνο που ξεχνούν ότι “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”
  • Ø “Επί του πιεστηρίου” : Λίγο μετά που έγραψα τα παραπάνω έλαβα το δελτίο Τύπου του δήμου Χανίων, σύμφωνα με το οποίο και οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή διαλογική συζήτηση για τα οικονομικά των δήμων, την Τετάρτη 22/9 στις 10 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.
  • Ø Βέβαια εδώ προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα. Εκτός των παριστάμενων πολιτών (που δεν νομίζω πως θα είναι και πολλοί καθώς οι καρέκλες αναμένεται να καταληφθούν από τους υποψήφιους συμβούλους των πέντε συνδυασμών, που έτσι κι αλλιώς δεν χωρούν) και εκτός του ότι υπάρχει η δυνατότητα να μεταδοθεί η συζήτηση ζωντανά μέσω του διαδικτύου, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα την μεταδώσουν;
  • Ø Και ποιοι ή πόσοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα την μεταδώσουν; Και τι θα γίνει εάν θα έχει κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα την ίδια ώρα; Κοντολογίς, θέλω να πω, ότι καλή μεν η προσπάθεια των υποψηφίων δημάρχων που θέλουν να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις στην μη ενημέρωση από τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, αλλά η ουσία δεν αναιρείται. Ελεύθερος , άπλετος, ανεμπόδιστος, δημοκρατικός διάλογος πολύ δύσκολα θα υπάρξει σε αυτές τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου