Αναζήτηση

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ …. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

  • Ø Όμως το αποκορύφωμα του ανεκδιήγητου παραλογισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των Μέσω Μαζικής Εξαπάτησης ήταν το ότι ενώ Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή είναι γνωστό πως δεν είναι ανοικτά όλα τα βενζινάδικα και ο κλάδος υπολειτουργεί.
  • Ø Αυτοί οι αγύρτες όχι μόνο «προκήρυξαν» την ανύπαρκτη απεργία και «ανακάλυψαν» την ανύπαρκτη έλλειψη καυσίμων, αλλά κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες και στα λίγα βενζινάδικα που ήταν ανοικτά να «ανακαλύψουν» και να ξαναπιπιλίσουν την καραμέλα της αισχροκέρδειας !!!
  • Ø Και να δεχθώ πως την Κυριακή σε κάποια από τα λίγα βενζινάδικα που ήταν ανοιχτά, κάποιοι ελάχιστοι να ανέβασαν τις τιμές. Όμως τι κάνει μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται υπεύθυνη; Περιμένει την Δευτέρα το άνοιγμα όλων των βενζινάδικων και εφόσον διαπιστωθεί αισχροκέρδεια τότε επιβάλλει το πλαφόν και ειδικά στις περιοχές που θα διαπιστωθεί.
  • Ø Όμως εδώ η «δράση» ήταν όχι μόνο άμεση. Όχι μόνο ήταν παράνομη καθώς ο Νόμος ορίζει πως της υπουργικής απόφασης προηγείται εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας , ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, αλλά ήταν και πέρα για πέρα άδικη καθώς οι τιμές πλαφόν – τουλάχιστον στην Κρήτη – είναι κατώτερες από τις τιμές που αγοράζουν οι βενζινοπώλες από τις εταιρείες.
  • Ø Δηλαδή με απλά λόγια η ανεκδιήγητη αυτή κυβέρνηση δικτατορικά επέβαλλε σε κάποιους επιχειρηματίες (βενζινοπώλες) να πωλούν ένα προϊόν (καύσιμα) σε τιμή μικρότερη από εκείνη που το αγοράζουν !!!
  • Ø Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συλλαμβάνονται οι βενζινοπώλες που πωλούν πάνω από το πλαφόν και βέβαια εκείνο που απομένει να διασαφηνιστεί είναι ο λόγος για τον οποίο, κυβέρνηση και Αθηναϊκά ΜΜΕ «σπρώχνουν» τους βενζινοπώλες στο να βάλουν λουκέτο στα βενζινάδικα.
  • Ø Ή πρόκειται για πλήρη ανικανότητα ή για ένα καλομελετημένο σχέδιο επίδειξης δύναμης προκειμένου να «κοπεί ο βήχας» και άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών κατηγοριών του πληθυσμού καθώς όλα δείχνουν πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ αργά ή σύντομα θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις.
  • Ø Για το τέλος κράτησα τον γραφικό κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Γιώργο Πεταλωτή, που είχε το θράσος να δηλώσει ότι : «Προειδοποιούμε τους κερδοσκόπους ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του εισοδήματος του πολίτη». Το κατάλαβες εργαζόμενε, μισθωτέ, έμπορα, επαγγελματοβιοτέχνη και συνταξιούχε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου