Αναζήτηση

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

  • Ø Ο κύβος ερρίφθη και η ανεξάρτητη Βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται πλέον αποφασισμένη να στηρίξει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επιτελείο της κας Μπακογιάννη υπήρξε το προηγούμενο διάστημα έντονος προβληματισμός για το τι έπρεπε να κάνουν, μετά την γνωστοποίηση πως η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του βουλευτή Λασιθίου και πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη. Καθώς είναι γνωστό ότι ο πρώην υφυπουργός είχε στηρίξει ανοικτά την πρώην υπουργό Εξωτερικών στην εσωκομματική διαδικασία του περασμένου Νοεμβρίου, για την εκλογή προέδρου του κόμματος.
  • Ø Όμως για καθαρά σημειολογικούς λόγους, εν όψει και της αναμενόμενης ίδρυσης του νέου κόμματος από την κα Μπακογιάννη - κάτι που τοποθετείται αναλόγως με τις πολιτικές εξελίξεις το αργότερο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου –η ανεξάρτητη βουλευτής αποφάσισε τελικά ότι είναι απαραίτητο να κατεβάσει δικό της υποψήφιο για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης. Άλλωστε ουδείς αμφιβάλλει πως η Κρήτη θεωρείται και είναι, το αδιαμφισβήτητο κάστρο της κας Μπακογιάννη όπως αποδείχθηκε και από τις ανοιχτές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος.
  • Ø Σύμφωνα με έγκυρες και απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες οι σχετικές και οριστικές αποφάσεις για την στήριξη ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης, ελήφθησαν στην διάρκεια σύσκεψης που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα. Στη σύσκεψη η οποία έγινε σε κλειστό κύκλο, αποφασίστηκε κατ αρχήν ότι θα επιδιωχθεί η υποψηφιότητα αυτή να προέρχεται από το Ηράκλειο – όπως άλλωστε και οι άλλες υποψηφιότητες – χωρίς όμως να έχουν αποκλεισθεί και οι άλλες περιοχές της Κρήτης.
  • Ø Και επειδή κυκλοφορούν πολλές φήμες για εν ενεργεία βουλευτές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από το επιτελείο της κας Μπακογιάννη αφήνονται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Δηλαδή ο υποψήφιος που θα στηριχθεί από την ανεξάρτητη Βουλευτή δεν είναι απαραίτητο και θα επιδιωχτεί μάλιστα να μην είναι εν ενεργεία βουλευτής, όμως τις ίδιες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο και να είναι. Γεγονός που σημαίνει ότι από την στιγμή που θα αποδεχθεί την πρόταση της κας. Μπακογιάννη, τότε αυτομάτως θα πρέπει να αναμένεται και η ανεξαρτητοποίησή του από την ΝΔ.
  • Ø Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων σε αναμονή βρίσκεται και η ΝΔ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και έχει προβεί ήδη σε ανακοινώσεις στήριξης υποψηφιοτήτων σε Περιφέρειες και δήμους, από τις ανακοινώσεις αυτές απουσιάζει η Κρήτη και η υποψηφιότητα του Γιάννη Πλακιωτάκη η οποία έτσι μένει προς το παρόν σε επίπεδο προθέσεων.
  • Ø Σύμφωνα με τις ίδιες εξακριβωμένες πληροφορίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την πλευρά της κας Μπακογιάννη θα διενεργηθεί δημοσκόπηση για να καταγραφούν οι προθέσεις των Κρητικών, σε ότι αφορά στην στήριξη ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη, ενώ το ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνει και πρόσωπα. Αν και άτυπες και ως εκ τούτου μη επιστημονικά τεκμηριωμένες δημοσκοπήσεις σε blog δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την δυναμικότητα που έχει η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη.
  • Ø Στην παρούσα φάση πάντως και εν αναμονή των εξελίξεων φαίνεται να έχει «παγώσει» εντελώς και η συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή στελεχών - που αν και δεν έχουν αποχωρήσει ακόμη από τη ΝΔ πρόσκεινται στο περιβάλλον της πρώην Υπουργού - στο συνδυασμό για την Περιφέρεια, που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είναι φυσικό τα στελέχη αυτά θα κατευθυνθούν τελικά στο συνδυασμό του υποψηφίου που θα στηρίξει η τέως Υπουργός Εσωτερικών.

1 σχόλιο: