Αναζήτηση

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ …. ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ

  • Ø Αναφορές στα Ελληνικά ΜΜΕ : « Τη χαριστική βολή στον τουρισμό έδωσε η απεργία των φορτηγατζήδων με χιλιάδες ακυρώσεις τουριστών». « Εξαιτίας της απεργίας η τουριστική κίνηση στη Τουρκία θα αυξηθεί φέτος ενώ στην Ελλάδα αναμένεται πτώση 7-10%.»
  • Ø Για το ίδιο θέμα στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle αναγράφοντο τα εξής : «….οι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι διαβεβαιώνουν ότι η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων δεν έπληξε τα οργανωμένα ταξίδια, αλλά μόνον τους τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της TUI, της Thomas Cook, της Alltours Rewe και της Touristik IST δεν έχουν μέχρι στιγμής ούτε μια ακύρωση από τους πελάτες τους που κάνουν τώρα διακοπές στην Ελλάδα."
  • Ø Ποιόν θα πιστέψετε ; Εκείνους που «ξέχασαν» ότι πριν καν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος μιλούσαν για κακά μηνύματα και για μείωση εσόδων; Εκείνους που «ξέχασαν» το ότι η Ελλάδα έχει γίνει πανάκριβη και τελείως ασύμφορη λόγω των συνεχών αυξήσεων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) ; Εκείνους που «εντόπισαν» την καταστροφή του φετινού τουρισμού στην μιας εβδομάδας απεργία των βυτιοφορέων; Ή τους μεγάλους tour operators που – αναμφίβολα – θα είχαν κάθε λόγο να μας «μαυρίσουν την ψυχή» ;
  • Ø Και επισημαίνω τα παραπάνω γιατί βλέπουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται με το θέμα της επιχείρησης «ξεπούλημα της ΔΕΗ». Και μάλιστα ανησυχώ γιατί πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σκηνικό , που στήνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συνδρομή των «χορηγών» της, σε όλα τα θεατρικά έργα που ανεβάζει τους τελευταίους μήνες.
  • Ø Έτσι αρχικά έχουμε τα «παπαγαλάκια» που σκορπούν την φημολογία πως – δήθεν - η «Τρόικα» ζητά κάτι «κακό». Εν προκειμένω την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Ακολουθεί η αντίδραση των συνδικαλιστών-εργαζομένων η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εξ αρχής πολύ έντονη. Και επειδή μια απεργία των εργαζομένων στην ΔΕΗ είναι δεδομένο πως θα οδηγήσει σε black out , πριν καν προλάβουν οι συνδικαλιστές (του ΠΑΣΟΚ μάλιστα) να ψελλίσουν πως δεν δέχονται το ξεπούλημα της (δικής μας) επιχείρησης και να προειδοποιήσουν με απεργία, δέχθηκαν την – προκαταβολική - ομοβροντία των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης.
  • Ø Μάλιστα πολλά, όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με το ξεπούλημα της περιουσίας της ΔΕΗ αλλά έσπευσαν να επιρρίψουν προκαταβολικές ευθύνες στους Πασόκους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις… πιθανές διακοπές ρεύματος , από την…πιθανή απεργία. Τώρα το ποιος και με ποιες ενέργειες θα προκαλέσει την απεργία αυτά ήταν ψιλά γράμματα, για εκείνους που παίζουν το παιχνίδι των «ομίλων» οι οποίοι με την πλήρη ανοχή των πάσης φύσεως «οικολογούντων» ανακάλυψαν τις Ανανεώσιμες Πηγές…Εσόδων (ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου