Αναζήτηση

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ» ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Φαίνεται πως για όλα τα πράγματα υπάρχει μια «χρυσή τομή». Αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η θέληση για να βρεθεί. Και στην περίπτωση του «Αγροτικού Αυγούστου» η περιρρέουσα φημολογία για κόντρες αυτοδιοικητικών που σχετίζονται με τις επερχόμενες εκλογές, μόνο καλό δεν έκανε.
  • Ø Το αστείο βέβαια είναι πως η αρχική πρόταση για να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να γίνει αποδεκτή και από το υπουργείο Πολιτισμού, έγινε από έναν άνθρωπο που – πολιτικά – κινείται σε άλλον δρόμο από εκείνους τους οποίους κάποιοι ήθελαν να κοντράρονται για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
  • Ø Ο λόγος για τον δήμαρχο Σούδας, τον Γιάννη τον Περάκη, που στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν.Χανίων υπέβαλλε και την συγκεκριμένη πρόταση. Δηλαδή να ζητηθεί από το υπ.Πολιτισμού να γίνει για τελευταία φορά φέτος στο Ενετικό λιμάνι μόνο η έκθεση του Αγροτικού Αυγούστου, όπως γινόταν και πριν το 2007. Μια καθαρή έκθεση που να αφορά στον πρωτογενή τομέα, στην προβολή των τοπικών προϊόντων και να καταλαμβάνει σχετικά περιορισμένο χώρο. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς εάν αφαιρεθούν τα περίπτερα που παραπέμπουν σε εμποροπανήγυρη.
  • Ø Την πρόταση αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ , ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης , που επίσης, ως δήμαρχος Χανίων την προώθησε για ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν την ψήφισε και σίγουρα, όπως ήρθαν οι εξελίξεις, δεν μπορεί να είναι περήφανη για αυτό.
  • Ø Στο μεταξύ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων αποδείχθηκε πανέτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Έτσι μόλις άναψε το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, και το θέμα της έκθεσης (τα δημητριακά) ήταν έτοιμο και οι ημερίδες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Ø Βέβαια ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, αλλά θεωρώ πως με λίγο περισσότερο τρέξιμο, καλό συντονισμό και καλύτερη συνεργασία η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2010», που θα σηματοδοτήσει και το τέλος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επόμενη διοργάνωση , τον Αύγουστο του 2011 είτε αυτή γίνει από τον νέο δήμο Χανίων, είτε από την νέα μορφή που θα έχει η Ένωση των Δήμων του Περιφερειακού Διαμερίσματος Χανίων.

1 σχόλιο:

  1. ta periptera tou Agr Avg lei i arxeologia oti prosvaloun gia 8 meres to enetiko limani eno to fougaro kai o thermosifonas opou vriskete olo to xrono anamesa sto CAM kai to teloneio einai mnimio pou den prosvali to enetiko limani ala provali......me aidiazoun ta mikropolitika pexnidia mia zwi se afto ton topo...anti na enothoume gia to kalo tou topou mas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή