Αναζήτηση

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝ-ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΔΩΡΑ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

  • Ø Όπως ήταν αναμενόμενο οι σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος και Παναγόπουλος) θα τα βρουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον ΣΕΒ και γενικότερα τους επιχειρηματίες που έκαναν ολόκληρο αγώνα για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
  • Ø Αφού «ξέχασαν» πως το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν έθεσαν θέμα κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας (διαφωνώ με την προπαγάνδα περί 13ου – 14ου μισθών, γιατί δεν είναι μισθοί) στον ιδιωτικό τομέα, έθεσαν σε εφαρμογή το κόλπο του καλού και του κακού.
  • Ø Κακός ο πρόεδρος του ΣΕΒ που – με ποιο θράσος και ποια εξουσία ; - επιμένει στην κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Κακός ο υπουργός Εργασίας που έτσι και αλλιώς ότι κάνει το κάνει για την φουκαριάρα την μάνα του. Καλός ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ που προτείνει ενσωμάτωσή τους στους μηνιαίους μισθούς. Εσχάτως πρόκυψε καλός και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που προκειμένου να καταργηθούν (από πού και ως πού;) προτείνει και αυτός την ενσωμάτωσή τους στους μισθούς.
  • Ø Το μόνο που δεν μας εξηγούν είναι το τι θα γίνει εάν οι εργοδότες αρνηθούν να ενσωματώσουν τα δώρα και το επίδομα στους μισθούς των υπαλλήλων τους. Και για να γίνω πιο σαφής, το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καταβάλλονται βάση Νόμου. Δηλαδή ένας εργοδότης μπορεί να περικόψει τον μισθό, μπορεί να καθυστερήσει να τον δώσει, αλλά δεν μπορεί ούτε να κόψει, ούτε να καθυστερήσει δώρα και επίδομα.
  • Ø Έχοντας ως δεδομένο το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Λοβέρδος και η παρέα του και με δεδομένο το ότι ήδη υπάρχουν εργοδότες που ανακοινώνουν μειώσεις μισθών. Εάν ενσωματωθούν δώρα και επίδομα στους μηνιαίους μισθούς, τι θα κάνουν οι κοινωνικοί συν-εταίροι, όταν – και είναι βέβαιο αυτό – οι εργοδότες θα σταματήσουν να δίνουν δώρα και επίδομα και είτε δεν θα αυξήσουν καθόλου τους μηνιαίους μισθούς, είτε θα τους αυξήσουν αρχικά για να τους…μειώσουν στην συνέχεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου