Αναζήτηση

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ….ΟΙ ΤΡΕΙΣ “ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ”

  • Ø Ως χώρα μπορεί να έχουμε αποτύχει (με ευθύνη των ίδιων των πολιτών) στις επιλογές των κυβερνήσεών μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τους δύο Προέδρους της Δημοκρατίας. Φυσικά αναφέρομαι στον Κωστή τον Στεφανόπουλο και στον Κάρολο τον Παπούλια.
  • Ø Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ισχυρίζεται πως έχει την “λαϊκή” εντολή (το 42% των ψήφων δεν είναι πλειοψηφία) , αλλά έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που εκλέγεται από το κοινοβούλιο) για να αποδείξει πως αυτός καταλαβαίνει πολύ καλύτερα τον λαό από τον Γιώργο τον Παπανδρέου.
  • Ø Τι είπε λοιπόν ο Κάρολος ο Παπούλιας ; Αυτά που ο Ελληνικός λαός περίμενε (μάταια) να ακούσει από τον πρωθυπουργό.
  • Ø « Ζήτησε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς. Πρότεινε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους. Ακόμα την αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος. Τέλος πρότεινε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν εξαίρεση των πολιτικών από κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Ο Κ.Παπούλιας έκανε λόγο για κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως βαθιά πολιτική και υπογράμμισε ότι ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και είναι γνωστοί οι λόγοι.»
  • Ø Βέβαια θα μου πείτε πως μάλλον χαμένα πήγαν τα λόγια του, εάν σκεφτούμε το σε ποιους τα έλεγε. Σε εκείνον που ήταν υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και επομένως συμμετείχε στα υπουργικά συμβούλια που έπαιρναν τις αποφάσεις για την οικονομία. Και σε εκείνον που ήταν υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία προσπαθεί να ρίξει όλα τα βάρη ο ….προηγούμενος. (Για τον τρίτο τι να γράψεις….)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου