Αναζήτηση

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ : ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΠΙΤΑ – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ…ΚΟΥΤΑΛΙΑ

  • Ø Δεν γνωρίζω εάν τελικά θα γίνει ο «Καλλικράτης» , ούτε εάν θα ισχύσει ως έχει η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο Δήμο Χανίων των περισσότερων από 100.000 κατοίκων (σύμφωνα με την πραγματικότητα και όχι με την απογραφή του 2001). Όμως όλα δείχνουν πως η συμμετοχή στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον νέο μεγάλο Δήμο των Χανίων αποτελεί δέλεαρ για πολλούς υποψήφιους.
  • Ø Προς το παρόν λοιπόν, και αποφεύγοντας τους κομματικούς χρωματισμούς, καθώς στις δημοτικές εκλογές η ψήφος συχνά δεν έχει χρώμα , αλλά πολύ σημαντικό ρόλο έχουν τα πρόσωπα και οι…οικογένειες και των υποψηφίων συμβούλων, ας επιχειρήσουμε μια πρώτη καταγραφή των υποψηφιοτήτων.
  • Ø Εδώ και μήνες ο νυν Δήμαρχος Χανίων , ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης έχει δηλώσει παρών και έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και στον νέο μεγάλο Δήμο, επικεφαλής , όπως δήλωσε πρόσφατα πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου. Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν Νομάρχης Χανίων ο Γρηγόρης ο Αρχοντάκης. Παρών δήλωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος των προηγούμενων εκλογών και νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων, ο Γιάννης ο Ντερμανάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πολλούς προωθείται και η υποψηφιότητα του Γιάννη του Κουλιεράκη. Σύμφωνα με φήμες κάποιοι προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητα νυν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Υποψήφιος Δήμαρχος θέλει να είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος των προηγούμενων εκλογών και νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων ο Γιάννης ο Σχετάκης. Σύμφωνα με φήμες, υποψήφιος θέλει να είναι και ο πρώην αντινομάρχης και νυν νομαρχιακός σύμβουλος ο Γιώργος ο Αγοραστάκης. Τέλος υποψήφιος Δήμαρχος αναμένεται να είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος των προηγούμενων εκλογών και νυν δημοτικός σύμβουλος Χανίων, ο Νίκος ο Παπαντωνάκης.
  • Ø Εάν προσθέσουμε μόνο τους παραπάνω, (ακόμη και εάν φύγει κάποιος σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, από μικρότερες έστω παρατάξεις) τότε φτάνουμε στους οκτώ (8) υποψήφιους Δημάρχους Χανίων, ενώ το 2006 οι υποψήφιοι ήταν πέντε (5).
  • Ø Εάν συνυπολογίσετε πως σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» το νέο δημοτικό συμβούλιο Χανίων θα αποτελείται από 45 δημοτικούς συμβούλους, τότε έχουμε και λέμε. Οκτώ συνδυασμοί επί τουλάχιστον 45 υποψήφιοι σύμβουλοι (το σχέδιο προβλέπει πως οι υποψήφιοι μπορεί να είναι έως 67) συν τους επικεφαλείς , ίσον 368 υποψήφιοι, χωρίς να συνυπολογιστούν οι δεκάδες ακόμη υποψήφιοι για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Μάλιστα το σχέδιο ορίζει πως το 1/3 των υποψηφίων θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά γυναίκες , δηλαδή περισσότερες από 125.
  • Ø Μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν περισσότεροι από 400 νοματαίοι – κάποιοι και από τις ίδιες οικογένειες – θα βγουν στην γύρα να ζητούν την ψήφο των περίπου 75.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ; Προβλέπω πως αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα βρεθούν σε χοντρά διλλήματα καθώς ο συγγενής τους θα είναι υποψήφιος σε άλλον συνδυασμό από εκείνον που θα είναι ο φίλος τους, σε διαφορετικό από εκείνον που θα είναι κάποιος στον οποίο έχουν «υποχρέωση» και που δεν θα έχει ουδεμία σχέση με το κόμμα το οποίο ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου