Αναζήτηση

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΠΑΤΩΣΑΜΕ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

  • Ø Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην ΕΕ για το 2010, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση “ευρωβαρόμετρο” που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρώτος δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην ΕΕ είναι η Ισπανία και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία...
  • Ø Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, «πού σκοπεύετε να πάτε διακοπές το 2010», το 8,3% απάντησε στην Ισπανία, το 6,1% στην Ιταλία, το 5,8% στην Γαλλία και το 3,9% στην Ελλάδα. Τελευταίοι λοιπόν και καταϊδρωμένοι ελέω της ανύπαρκτης φετινής τουριστικής προβολής.
  • Ø Και μην μου πει κανείς πως κάνω αντιπολίτευση, γιατί μόλις την Δευτέρα παρουσιάστηκε από το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού η καμπάνια της τουριστικής προβολής που ΘΑ τρέξει το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Ø Kalimera λοιπόν στους μαθητευόμενους μάγους και αυτού του υπουργείου οι οποίοι ξύπνησαν έστω και τώρα.
  • Ø Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και ορισμένα άλλα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία το 2010, το 76% των Ελλήνων σκοπεύουν να κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα, (βάζω στοίχημα πως εννοούν σε σπίτια συγγενών και φίλων). Εξάλλου, το 22% των Ελλήνων, έναντι 18% των ευρωπαίων της «ΕΕ των 27», δηλώνουν ότι το 2008 και το 2009 δεν πήγαν διακοπές για οικονομικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου