Αναζήτηση

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

  • Ø Βρέ, βρέ, βρε. Ίντα έπαθαν τα Αμερικανάκια και τους έπιασε τόση ανησυχία για το εάν γίνονται απάτες με τις αγροτικές επιδοτήσεις που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση;
  • Ø Σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια , οι New York Times, «ανησυχούν» για τις «απάτες» που γίνονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αναφέρονται μεταξύ άλλων και στην γνωστή περίπτωση του Αποκόρωνα «παραλείποντας» να αναφέρουν πως αφενός η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, αλλά – το κυριότερο – πως δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από εκείνο που δικαιούνταν όσοι είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση των απανωγραψιμάτων.
  • Ø Όπως επίσης οι Αμερικανοί «παραλείπουν» να αναφέρουν ότι όλα όσα γράφουν στο δημοσίευμά τους και για άλλες περιπτώσεις παραβίασης των κοινοτικών κανονισμών αναφορικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις (Γαλλία , Ιταλία κ.α.) δεν είναι κανένα μυστικό, αλλά αποτελούν επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ø Όπως επίσης «παραλείπουν» να αναφέρουν πως κάθε χρόνο οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν την επιβολή προστίμων (με την μορφή επιστροφής χρημάτων) για διάφορες παραβιάσεις των κοινοτικών κανονισμών.
  • Ø Όμως οι προθέσεις των ΗΠΑ με το υποβολιμαίο δημοσίευμα αποκαλύπτονται από τον κο Μπράιαν Γκάρντνερ, που δηλώνει διευθυντής του διεθνούς (!!!) οργανισμού Food Policy International ο οποίος ωμά και ξεκάθαρα δηλώνει : «Κατά τη γνώμη μου οι επιδοτήσεις πρέπει σταδιακά να καταργηθούν και οι αγορές να παίξουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση της διάδοχης κατάστασης. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ορθά απομακρύνεται από την πολιτική των επιδοτήσεων».
  • Ø Γιατί τελικά ο «καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» και πάπλωμα για τους Αμερικανούς σημαίνει να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης , προκειμένου να ανέβουν οι τιμές τους και να μην είναι πλέον ανταγωνιστικά σε σχέση με αντίστοιχα (μεταλλαγμένα ή μη) αγροτικά προϊόντα των ΗΠΑ.
  • Ø Άλλωστε εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανελέητος «πόλεμος» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με τους Αμερικανούς να «μάχονται» με κάθε τρόπο για να σταματήσει κάθε είδους βοήθεια που παρέχει η Ευρώπη στους αγρότες της και να επιτραπεί η ελεύθερη (με τους ελάχιστους ή και καθόλου δασμούς) είσοδος των Αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου