Αναζήτηση

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ

  • Ø «Όσα ειπώθηκαν τα έχω ξεχάσει» αλλά ... «δεν θα ανεχθώ υπονόμευση». Δύο διαφορετικά και αντικρουόμενα μηνύματα από τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος παραλαμβάνει τα ... κλειδιά από τον Καραμανλή το μεσημέρι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται κι από ότι λένε βουλευτές και στελέχη, ο Αντώνης είναι μεν ενωτικός , πλην όμως αφήνει τα υπονοούμενα του κατά των υποστηρικτών της Ντόρας. Η γιορτή στη Ν.Δ. δεν έχει τελειώσει ακόμη κι ως εκ τούτου , μόνο όταν σβήσουν τα φώτα, θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της νέας ηγεσίας.
  • Ø Η Ντόρα Μπακογιάννη, δέχτηκε το αποτέλεσμα πρώτη από όλους και είναι βέβαιο, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, πως θα παλέψει για την παράταξη και για την επάνοδο της Ν.Δ. στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Δεν θα ανεχτεί όμως να υπάρξει το παραμικρό υπονοούμενο εναντίον της περί δήθεν υπονόμευσης.
  • Ø Ο Σαμαράς είναι ο νέος πρόεδρος έχοντας λάβει το 50% και κάτι των ψήφων αλλά και το 40% της Ντόρας είναι ο δεύτερος πολύ ισχυρός πόλος της ίδιας «μπαταρίας». Ως εκ τούτου ο νέος αρχηγός, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με αποκλεισμούς και «στρατόπεδα». Δεν θα μπορεί να φέρει την ομάδα του στη Ρηγίλλης και να μη δίνει λογαριασμό στα στελέχη και τη βάση.
  • Ø Η Νέα Δημοκρατία, τα έζησε αυτά τόσα χρόνια, γι΄αυτό και βρέθηκε ξανά στην αντιπολίτευση. Το πρόβλημά της δεν ήταν ούτε ιδεολογικό, ούτε πολιτικό. Ο απερχόμενος αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τον ... ερχόμενο.
  • Ø Πέρα από τις επιλογές των προσώπων στις καίριες θέσεις του κομματικού μηχανισμού, ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές αντιπολιτευτικές προκλήσεις καθώς την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν διεθνείς συναντήσεις του Παπανδρέου για την ονομασία των Σκοπίων και παράλληλα σε τρεις εβδομάδες θα δοθεί η μάχη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό ο οποίος ήδη τίθεται σε αμφισβήτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, από αύριο κιόλας η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στον διάλογο που ξεκίνησε για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό καθώς και να μεριμνήσει για τους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους , στους οποίους ο Σαμαράς έχει υποσχεθεί νομική στήριξη.
  • (Από το parapolitika.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου