Αναζήτηση

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ : Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • Ø Τελικά οι άνθρωποι της κυβέρνησης δεν «πιάνονται» με τίποτε. Δεν φτάνει που τις όποιες αποφάσεις ξεκίνησαν να τις παίρνουν με καθυστέρηση ενός μηνός. Δεν φτάνει που ακόμη και αυτές οι αποφάσεις που παίρνουν, ειδικά στον οικονομικό τομέα, κινούνται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του….Κώστα του Καραμανλή (!!!) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την μανία τους να κατεδαφίσουν ακόμη και ότι σωστό είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Ø Ο λόγος για το θέμα της αντιμετώπισης της νέας γρίπης. Καλώς ή κακώς, πριν τις εκλογές είχε διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας με την συμμετοχή ολόκληρου του συστήματος υγείας και της αυτοδιοίκησης. Έρχεται λοιπόν η Μαριλίζα η Ξενογιαννακοπούλου και έναν (1) μήνα μετά τις εκλογές , θέλοντας , είτε να δείξει πως κάτι μπορεί να κάνει, είτε στο πλαίσιο του «αλλάζουμε τα φώτα» στα πάντα, στις 3 Νοεμβρίου, στέλνει μιαν εγκύκλιο στις Νομαρχίες όπου , τους λέει ,καθίστε στα αυγά σας και το όλο σύστημα των εμβολιασμών θα το αναλάβει το «σύστημα» υγείας.
  • Ø Όλος ο σχεδιασμός των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων μπαίνει τον «πάγο». Όμως μιαν εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα «αστέρια» της κυβέρνησης παίρνουν χαμπάρι πως δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι και οι υποδομές των νοσοκομείων και πως μόλις ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού θα γίνει το απίστευτο μπάχαλο.
  • Ø Έτσι μετά από 20 ημέρες, στις 23 του Νοέμβρη , δηλαδή την πρώτη ημέρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, στέλνουν νέα εγκύκλιο , αναιρούν την προηγούμενη και ζητούν από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις να ενεργοποιήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Και βέβαια αυτό δεν μπορούσε να γίνει από την μια μέρα στην άλλη και το αποτέλεσμα ήταν οι ουρές και η ταλαιπωρία όσων πήγαν στα νοσοκομεία.
  • Ø Όμως δεν φτάνει αυτό. Με εγκύκλιο που υπογράφει η υπουργός Παιδείας, η Αννούλα η Διαμαντοπούλου, καταργείται κάθε είδους επιστημονική και ιατρική άποψη για τα κρούσματα της νέας γρίπης. Προφανώς τελώντας υπό καθεστώς πανικού, η Άννα αποφασίζει (αυτή υπογράφει) πως εάν τέσσερεις (4) μαθητές του ίδιου τμήματος έχουν 38 πυρετό και συνάχι ή πονόλαιμο ή βήχα, τότε κλείνει (!!!) το τμήμα.
  • Ø Δηλαδή εάν κάποιοι απλώς κρυολογήσουν με 38 πυρετό , σύμφωνα με την Αννούλα , θεωρούνται αυτομάτως ως κρούσματα της νέας γρίπης και πρέπει να κλείσει το τμήμα ενώ με κλειστά το 1/3 των τμημάτων κλείνει το σχολείο. Με απλά λόγια σε ένα σχολείο με 12 τμήματα εάν 16 μαθητές (4 σε κάθε τμήμα) συναχωθούν και κάνουν 38 πυρετό ασχέτως με το εάν πρόκειται για νέα γρίπη, για απλή γρίπη ή για κρυολόγημα, τότε θα κλείσει το σχολείο !!!
  • Ø Και ιδού το αποτέλεσμα αυτής της απίστευτης και αβάσταχτης ελαφρότητας του υπουργείου Παιδείας. Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τμήματα και σχολεία πιθανόν και χωρίς ουσιαστικό λόγο. Θα μου πείτε πως τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να αποτρέψει τις γνωστές «εποχιακές» καταλήψεις, αφού κλείνει τα σχολεία από μόνο του.
  • Ø Όμως δεν τελειώσαμε. Με την ίδια εγκύκλιο η Αννούλα ορίζει πως μετά από επτά ημέρες που θα ξανανοίξουν τα τμήματα ή τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν ασχέτως με το πόσοι θα αρρωστήσουν !!!. Οι φωστήρες του υπουργείου λένε πως εάν ξανανοίξει ένα τμήμα και συνεχιστούν τα κρούσματα (που μπορεί και να μην έχουν σχέση με την νέα γρίπη αφού δεν γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις) τότε σημαίνει πως ο ιός εξαπλώθηκε.
  • Ø Όμως ρε αθεόφοβοι, εάν σε ένα τμήμα 30 μαθητών αρρωστήσουν οι 10, 15 ή δεν ξέρω εγώ πόσοι, είτε από νέα , είτε από παλιά γρίπη, τι είδους μαθήματα θα γίνουν ; Το σκεφτήκατε αυτό ανεγκέφαλοι καρεκλοκένταυροι που παίρνετε και στον λαιμό σας την υπουργό, που τουλάχιστον στα Χανιά την έχουμε και σε κάποια υπόληψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου