Αναζήτηση

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 : ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ…ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

  • Ø Η εποχή των «κοψοχέρηδων» , δηλαδή εκείνων που μονίμως ψήφιζαν ένα κόμμα για να δηλώσουν λίγο καιρό μετά τις εκλογές πως «να τους κοπούν τα χέρια εάν θα το ξαναψηφίσουν», έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία και κανένα περιθώριο για «λάθη» , για «τιμωρίες», για «μετανοούμενους» ψηφοφόρους.
  • Ø Αυτές οι βουλευτικές εκλογές, ίσως, είναι οι πλέον κρίσιμες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα κριθεί απλά ποιος θα κερδίσει το «στοίχημα». Δεν θα κριθεί απλά το εάν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την ρεβάνς, ή εάν ο Γιώργος θα φτάσει επιτέλους στην πηγή και θα πιει νερό, ή εάν ένας Καραμανλής θα κερδίσει για πέμπτη φορά έναν Παπανδρέου.
  • Ø (Στις εκλογές του 1974 και 1977 ο Κων/νος Καραμανλής είχε κερδίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και στις εκλογές του 2004 και 2007, ο Κώστας Καραμανλής είχε κερδίσει τον Γιώργο Παπανδρέου).
  • Ø Σε αυτές τις εκλογές, θα κριθεί το που θα βρίσκεται , οικονομικά, η χώρα μας , δηλαδή όλοι εμείς, σε δύο περίπου χρόνια, όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές και μη χώρες θα βγαίνουν από την κρίση.
  • Ø Σε αυτές τις εκλογές, θα κριθεί το εάν θα βρεθούμε στο ίδιο – όχι βαγόνι – αλλά τουλάχιστον τρένο με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ή αν θα το χάσουμε το τρένο, με ασύλληπτες συνέπειες για την οικονομική ζωή της χώρας και την καθημερινότητα όλων μας.
  • Ø Γιατί, τώρα πια δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα χορηγήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει και να συνταξιδεύει με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα πια έχει έρθει η σειρά για αντίστοιχες ενισχύσεις των νέων κρατών μελών και εμείς, υποτίθεται, πως έπρεπε να έχουμε απεξαρτηθεί από τα δεκανίκια των Βρυξελλών και να περπατάμε μόνοι μας.
  • Ø Το εάν κάποιες κυβερνήσεις κατασπατάλησαν τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, και το πρώτο και δεύτερο Κοινοτικά Πλαίσια, χωρίς ουσιαστικά έργα υποδομής, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
  • Ø Καθώς επίσης, δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι μπλε, ούτε οι πράσινοι, ούτε οι κόκκινοι. Δεν τους ενδιαφέρει εάν – για πρώτη φορά – ο αρχηγός ενός κόμματος εξουσίας, ο Κώστας ο Καραμανλής, προεκλογικά δεν υποσχέθηκε , δεν είπε θα γνωστά θα, θα , θα, αλλά είπε αλήθειες. Δεν τους ενδιαφέρει εάν ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος εξουσίας, ο Γιώργος ο Παπανδρέου , ακολούθησε εκείνο που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει το ΠΑΣΟΚ, να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις (που τις βαφτίζει δεσμεύσεις) και στην συνέχεια αφού κάτσει στην καρέκλα τις εξουσίας, σιγά-σιγά να τις παίρνει πίσω. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, βλέπουν την Ελλάδα σαν αριθμούς. Τόσο το έλλειμμα, τόσο το ΑΕΠ, τόσο το ένα , τόσο το άλλο.
  • Ø Και όλοι εμείς , αυτές τις κρίσιμες ώρες, που σοφά ο νομοθέτης όρισε πως δεν πρέπει να μας βομβαρδίζουν οι υποψήφιοι, πρέπει να σκεφτούμε και να θυμηθούμε. Να σκεφτούμε, απερίσπαστοι από τις «Σειρήνες» των υποσχέσεων, για αυξήσεις μισθών 0,8% !!!, για μειώσεις φορολογίας, για παραδείσους και άλλα φαιδρά και να θυμηθούμε πως εάν τα πίστευαν οι του ΠΑΣΟΚ είχαν κάθε ευκαιρία να τα κάνουν, τουλάχιστον στην δεκαετία 1993-2003. Όλοι τους. Ακόμη και ο Γιώργος ο Παπανδρέου που συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις αυτής της δεκαετίας.
  • Ø Να σκεφτούμε, τι Ελλάδα θέλουμε και πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτή την Ελλάδα. Να σκεφτούμε τι κοινωνία θέλουμε και πως θα φτιάξουμε αυτή την κοινωνία. Να σκεφτούμε, επιτέλους, τα παιδιά μας και όχι εμάς.
  • Ø Κάποιοι ίσως να σκέφτονται πως πρέπει να «τιμωρηθεί» η ΝΔ πως ίσως πρέπει να «δοκιμαστεί» και ο Γιώργος και εάν δεν μας κάνει τον αλλάζουμε. Όμως πρέπει να σκεφτούν πως μετά ίσως θα είναι πολύ αργά γιατί θα έχουμε χάσει το τρένο για αρκετά χρόνια. Χρόνια που σε μας ίσως να μην κοστίσουν και πολλά, αλλά θα κοστίσουν στα παιδιά μας.
  • Ø Η στήλη δεν έχει κανένα δικαίωμα να σας πει τι πρέπει να ψηφίσετε. Ούτε το έκανε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Απλώς επεσήμανε τα ψέματα, τον λαϊκισμό, τους λαοπλάνους. Όμως εκείνο που σας συστήνει, είναι , πριν ρίξετε στην κάλπη το οποιοδήποτε χαρτάκι, να το σκεφτείτε καλά. Να θυμηθείτε όλα τα κόμματα και να σκεφτείτε με γνώμονα, όχι το ποιοι σας υποσχέθηκαν τα πάντα, αλλά ποιοι έδειξαν στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
  • Και κυρίως πρέπει να σκεφτείτε, ότι μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου