Αναζήτηση

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 : Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ «ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ» - ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • Ø Αντιγράφω από τον «Ριζοσπάστη» της 18/9/2009 άρθρο υπό τον τίτλο “Το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε τα Stage” : «Αν μιλούσε με ακροατήριο τους κατοίκους της χώρας των Λωτοφάγων, ο Γ. Παπανδρέου ίσως να μπορούσε να τους εμπαίξει και να τους κοροϊδέψει... Όταν όμως στέκεται, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στη γενική διεύθυνση πληροφορικής του ΙΚΑ Ζωγράφου, μπροστά σε εργαζόμενους ομήρους των «stage», των προγραμμάτων δηλαδή της ανασφάλιστης εργασίας χωρίς εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και καταγγέλλει «εργασιακό μεσαίωνα», τότε προκαλεί και παίζει με τη νοημοσύνη όλων μας. Προκαλεί, γιατί κρύβει από τους εργαζόμενους και το λαό ότι:
  • Ø Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέσπισε τα «stage» με το νόμο 2639/98, ενισχύοντας ταυτόχρονα με τον ίδιο νόμο τη «μερική απασχόληση» και εισάγοντας ως μορφή της την εκ περιτροπής εργασία.
  • Ø Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα, με το νόμο 3174/2003, εισήγαγαν τη μερική απασχόληση σε υπηρεσίες «κοινωνικού χαρακτήρα» στο Δημόσιο. Όπως και στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.
  • Ø Όσο για τις υποκριτικές κορόνες ότι θα καταργήσει τα «stage» στο Δημόσιο, τα ίδια έλεγε το ΠΑΣΟΚ και για τους 250.000 χιλιάδες συμβασιούχους του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για να τους «παραδώσει» στη συνέχεια στη ΝΔ που διατήρησε το ίδιο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς. Τα «stage», εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι θα τα επεκτείνει στον ιδιωτικό τομέα... Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει σε βάρος των εργαζομένων, κυρίως αυτών που τώρα μπαίνουν ή μπήκαν τα τελευταία μόλις χρόνια στην παραγωγή.»
  • Ø Αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και περισσότερες προσλήψεις μέσω των Stage καθώς η διαδικασία του ΑΣΕΠ έχει αποδειχθεί καταστροφική για καίριους τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η αυτοδιοίκηση κ.α.
  • Ø Αλήθεια είναι πως η αμοιβή όσων εργάζονται μέσω αυτών των προγραμμάτων είναι εξευτελιστική και αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία ο ευρύτερος δημόσιος τομέας να απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους.
  • Ø Αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα τον Σημίτη και με την συμμετοχή του Γιώργου του Παπανδρέου (αναπλ. Υπ. Εξωτερικών) αλλά και πολλών άλλων σημερινών υποψηφίων (και από τα Χανιά), ψήφισε τον Νόμο 2639/1998 περί «ρυθμίσεως εργασιακών σχέσεων» ενισχύοντας τη «μερική απασχόληση» και εισάγοντας ως μορφή της την εκ περιτροπής εργασία. Θέσπισε τα «stage» (ανασφάλιστη εργασία). Νομιμοποίησε τα «ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας».
  • Ø Αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα τον Σημίτη και με την συμμετοχή του Γιώργου του Παπανδρέου (υπουργός εξωτερικών) αλλά και πολλών άλλων σημερινών στελεχών (και από τα Χανιά), ψήφισε τον Νόμο 2874/2000, με τον οποίο προχώρησε στη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση» ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση του οκτάωρου και την αύξηση του ορίου των απολύσεων! Το νόμο 2956/2001, που νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων! Το νόμο 3174/2003, που εισήγαγε τη μερική απασχόληση σε υπηρεσίες «κοινωνικού χαρακτήρα» στο Δημόσιο.
  • Ø Αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα τον Σημίτη και με την συμμετοχή του Γιώργου του Παπανδρέου (αναπλ. Υπ. Εξωτερικών) αλλά και πολλών άλλων σημερινών υποψηφίων (και από τα Χανιά),ψήφισε τον Νόμο 2738/1999 με τον οποίο (εννοείται τελείως αξιοκρατικά) μονιμοποίησε περίπου 2.500 εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί (εννοείται πάντα αξιοκρατικά) με τα προγράμματα Stage στους δήμους.
  • Ø Και αναρωτιέμαι. Τι άλλαξε ξαφνικά στον Γιώργο τον Παπανδρέου, το 2004, όταν πήρε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και έχασε τις εκλογές και τώρα κατακρίνει όλα εκείνα που ενέκρινε; Μήπως είδε απότομα «το φως το αληθινόν ;» ‘Η μήπως μελέτησε την προεκλογική τακτική του πρώτου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ;
  • Ø Και αναρωτιέμαι. Όταν το 2004 ξεσηκώθηκαν οι χιλιάδες συμβασιούχοι του ΠΑΣΟΚ ( με την στήριξη και του κόμματος που τους διόρισε και τους κρατούσε ομήρους) , η κυβέρνηση της ΝΔ (σκανδαλωδώς όπως εξήγησα και χθες) μονιμοποίησε τους περισσότερους. Εάν , λέω εάν, κάνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνει με τους σημερινούς εργαζόμενους των προγραμμάτων Stage; Θα τους μονιμοποιήσει ή θα τους αντικαταστήσει ;
  • Ø (Στην φωτό το υπουργικό συμβούλιο του 1999. Σε κύκλο ο Γιώργος ο Παπανδρέου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου