Αναζήτηση

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

  • Ø Σε τουριστικό παράδεισο φαίνεται πως σκοπεύει να μετατρέψει τον Δήμο Νέας Κυδωνίας, ο Μανώλης ο Σταματάκης. Σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, έχει γίνει μια καταπληκτική δουλειά (βαρέθηκα τον όρο μελέτη) με την χάραξη πολιτιστικών διαδρομών από την μια άκρη μέχρι την άλλη του Δήμου.
  • Ø Όλη αυτή η εργασία έχει αποτυπωθεί συνοπτικά σε μια δορυφορική φωτογραφία του δήμου Νέας Κυδωνίας μεγάλων διαστάσεων, όπου εκτός των διαδρομών που μπορεί να ακολουθήσει ένας επισκέπτης, περιλαμβάνονται πληροφορίες για την χιλιομετρική απόσταση και τον χρόνο κάθε διαδρομής (περπατώντας) αλλά και μια σειρά από άλλες χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα.
  • Ø Μάλιστα έμαθα πως στόχος είναι όλη αυτή η εργασία να μεταφερθεί και στο διαδίκτυο , οπότε θα γίνει και πολύ πιο χρηστική και αξιοποιήσιμη από κατοίκους, επισκέπτες που βρίσκονται, αλλά και από εκείνους που θέλουν να έρθουν στα Χανιά.
  • Ø Θεωρώ πως αυτές είναι πρωτοβουλίες οι οποίες όχι μόνο ξεφεύγουν από την συνήθη γκρίνια και φέρνουν πρακτικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη, αλλά επιπλέον αξιοποιούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα που υπάρχουν στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου