Αναζήτηση

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Ø Ένα – ακόμη – συνέδριο διοργανώνεται στα Χανιά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όμως το συνέδριο αυτό έχει μια ειδοποιό διαφορά. Διοργανώνεται από την Μονή Γουβερνέτου και με ομιλητές, κυρίως, καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και του κέντρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ , σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλητής είναι και ο πρόεδρος εταιρείας που ενδιαφέρεται να ενοικιάσει 2000 στρέμματα γης , ιδιοκτησίας της μονής στο Ακρωτήρι, για να κάνει εκεί ηλιοθερμικό εργοστάσιο.
  • Ø Και επειδή, ουδείς αμφιβάλλει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ωφελούν το «αέριο» περιβάλλον αντικαθιστώντας το πετρέλαιο. Και επειδή τα οφέλη από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα μαθαίνουν τώρα πλέον ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού.
  • Ø Προσωπικά, από τους καθηγητές που θα μιλήσουν στο συνέδριο, θα περιμένω να ακούσω απόψεις και για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γενικότερα στο περιβάλλον και ειδικότερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.
  • Ø Και για να γίνω πιο σαφής. Η ερώτησή μου προς τους διακεκριμένους ομιλητές είναι η εξής : Υπάρχουν ή θα υπάρξουν επιπτώσεις από την καταστροφή δασικής, χορτολιβαδικής βλάστησης και καλλιεργειών σε έκταση εκατοντάδων ή χιλιάδων στρεμμάτων στην Κρήτη, προκειμένου να εγκατασταθούν οι όποιες εγκαταστάσεις με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
  • Ø Μήπως θα έπρεπε σύσσωμη η Κρήτη να απαιτήσει την εφαρμογή και στο νησί του προγράμματος του Υπ.Ανάπτυξης για να εγκατασταθούν φωτοβολταικά πάνω σε όλες τις στέγες, των σπιτιών και μετά από ειδικές μελέτες να δούμε και τι περιθώρια υπάρχουν για εγκατάστασή τους στην λιγοστή αξιοποιήσιμη γη, ειδικά στο Νομό Χανίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου