Αναζήτηση

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

  • Ø Δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος να επαναλάβω κάτι που έγραψα και την Άνοιξη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την Δικαιοσύνη ως υπουργός και τα πήγε σχετικά καλά, έχει καταφέρει να τα κάνει στην κυριολεξία , μπάχαλο, ως υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.
  • Ø Τελικά νομίζω πως η περίπτωση του Σωτήρη του Χατζηγάκη , θα γραφτεί στην ιστορία ως το κατεξοχήν παράδειγμα πως δεν κάνει ο καθένας για την κάθε θέση .
  • Ø Σήμερα δεν θα αναφερθώ στις κραυγαλέες περιπτώσεις που αδίκησε (και αδικεί) κατάφωρα όλους τους αγρότες της χώρας προς όφελος των αγροτών του Θεσσαλικού κάμπου, ούτε στις συνεχείς περιοδείες και επισκέψεις του στην περιοχή της ευρύτερης εκλογικής του περιφέρειας. Για αυτά του τα κατορθώματα μιλούν οι ίδιες οι ανακοινώσεις του υπουργείου ΤΟΥ.
  • Ø Όμως θα αναφερθώ στο ρεζιλίκι που μας επιφύλαξε σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το επονομαζόμενο και ως «πακέτο Χατζηγάκη» για την χορήγηση ενισχύσεων στους αγρότες εν είδη αποζημιώσεων.
  • Ø Η λέξη «ενίσχυση» που αποτελεί κόκκινο πανί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είναι δική μου, αλλά υπήρχε και στις αρχικές – γραπτές – ανακοινώσεις του υπουργείου.
  • Ø Όπως η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τον χαμό που έγινε από την αποκάλυψη πως η Ε.Ε. μας βάζει χέρι για το θέμα αυτό, ξεκινά ως εξής : «Η ανευθυνότητα έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, σε σημείο που να εκθέτει τη χώρα μας τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και απέναντι στους εταίρους μας.»
  • Ø Και πριν στεγνώσει το μελάνι σε αυτή την ανακοίνωση , ήρθε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου της ΕΕ για να διαψεύσει τους καρεκλοκένταυρους του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης , αποκαλύπτοντας πως η φράση αυτή , αφορά πρωτίστως εκείνους που την έγραψαν.
  • Ø Και να μου το θυμηθείτε. Τα μπλεξίματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης δεν θα τελειώσουν έτσι εύκολα. Εκτός από το θέμα των «αποζημιώσεων», υπάρχει και το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.
  • Ø Τα υπουργεία αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας αποφάσισαν να αφήσουν απέξω τους αγρότες που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (υπολογίζονται περίπου στις 75-80 χιλιάδες) και οι οποίοι αν και ζουν κυρίως από αγροτικές εργασίες δεν είναι ασφαλισμένοι εκεί.
  • Ø Οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση ελέγχεται για το αν στέκει, καθώς η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου αποτελεί στην ουσία στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και δεν μπορείς να επιλέγεις, έτσι απλά, το ποιοι θα την πάρουν, όχι ανάλογα με το από πού έχουν το εισόδημά τους, αλλά με το σε ποιόν οργανισμό είναι ασφαλισμένοι. Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου