Αναζήτηση

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΤΟ SHOW (ΔΟΥΛΕΜΑ) ΤΗΣ ΣΟΥΔΙΑΝΗΣ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑΣ

  • Ø Είμαι πολύ θυμωμένος, ή μάλλον είμαι τελείως εξοργισμένος με το δούλεμα που έκαναν στους δημοσιογράφους και μέσω αυτών σε όλους τους πολίτες εκείνοι που διοργάνωσαν το Show με τις συναγρίδες στον Βλητέ της Σούδας.
  • Ø Και για να εξηγηθώ. Η είδηση πως το ΕΛΚΕΘΕ έριξε 1500 γόνους συναγρίδας στον κόλπο της Σούδας προκειμένου να εμπλουτίσει (!!!) τα ψάρια στην περιοχή, μάλλον θα απετέλεσε το ανέκδοτο της ημέρας σε ιχθυολόγους και ψαράδες.
  • Ø Και βέβαια δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι , οι οποίοι δεν όφειλαν να γνωρίζουν πως 1500 γόνοι δεν είναι απολύτως τίποτα εκτός από μια χαψιά για τα μεγαλύτερα ψάρια. Όπως δεν όφειλαν να γνωρίζουν ότι ένα ψάρι όπως η συναγρίδα γεννά δεκάδες χιλιάδες αυγά (και όχι 1500) από τα οποία λίγες χιλιάδες επιζούν. Όπως επίσης , δεν όφειλαν να γνωρίζουν πως για να έχει ουσιαστικό νόημα ο εμπλουτισμός μιας θαλάσσιας περιοχής με ψάρια, πρέπει να ριχτούν στην θάλασσα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες γόνοι.
  • Ø Για να καταλάβετε για τι μιλώ , στις 19 Ιουνίου, η Νομάρχης Ηρακλείου η Βαγγελιώ η Σχοιναράκη ανακοίνωσε πως προχώρησε στον εμπλουτισμό της λιμνοδεξαμενής (!!!) στην Γέργερη με 3.000 γόνους κυπρίνου. Τρεις χιλιάδες γόνοι σε μια λιμνοδεξαμενή και χίλιοι πεντακόσιοι στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Σούδας !!!.
  • Ø Και μια διευκρίνιση. Δεν θα «σφήνωνα» εάν από την αρχή είχε γίνει λόγος για συμβολική ενέργεια. Όμως τελικά αναρωτιέμαι ποιος μας δούλευε περισσότερο. Εκείνος που ευχήθηκε του χρόνου να έχει επιζήσει κάποιος από τους 1500 γόνους συναγρίδας για να τον φάμε ή εκείνος που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την απαγόρευση της αλιείας για να επιζήσει κάποιος γόνος.
  • Ø Με την ευκαιρία. Εάν θυμάμαι καλά, η μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάσταση της θάλασσας στον κόλπο της Σούδας, την οποία παρήγγειλε ο δήμος, είχε διαπιστώσει πως το μόνο σημείο με αυξημένη ρύπανση ήταν οι εκβολές του ποταμού Μορώνη. Δηλαδή εκεί κοντά στον Βλητέ όπου έβαλαν τα παιδάκια να πετούν με κυπελάκια τους γόνους εκεί που σκάει το κύμα!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου