Αναζήτηση

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΚΑ

  • Ø Και να παραμείνω στα «πολεμικά» αλλά σε άλλο κλίμα και με κακή διάθεση. Κακή, καθώς οι εξ Αθηνών στρατιωτικοί που θέλουν να «διαφεντεύουν» το Πολεμικό Μουσείο Χανίων κατάφεραν να αμαυρώσουν την τελετή των εγκαινίων, αγνοώντας με τρόπο απαράδεκτο τον άνθρωπο εκείνο χωρίς τον οποίο δεν θα είχαν τίποτε για να εγκαινιάσουν.
  • Ø Ο λόγος βέβαια για τον Ιωάννη τον Μάντακα, ο οποίος είναι γνωστό τοις πάσι πως αφιέρωσε όλη του την ζωή για να συλλεγούν ένα προς ένα σχεδόν όλα τα εκθέματα που υπάρχουν στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων. Και βέβαια ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών θα έπρεπε να γνωρίζει πως χωρίς εκθέματα δεν υφίσταται καν…μουσείο.
  • Ø Όμως πάνω από όλα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν τιμάς την ιστορία τιμώντας μόνο τους νεκρούς. Τιμάς την ιστορία τιμώντας και εκείνους που αφιέρωσαν την ζωή τους για να διασωθούν και να φυλαχθούν τα ντοκουμέντα της ιστορίας.
  • Ø Για να μην πω ότι ο αντιστράτηγος «ξέχασε» πως χωρίς και την βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων δεν θα υπήρχε καν κτίριο για να παρουσιάσουν τα εκθέματα.
  • Ø Και ευτυχώς που ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης τόνισε πως «έως τώρα έγινε εκ των εννόντων με ατομικές και φιλότιμες προσπάθειες ανθρώπων που το αγάπησαν, όπως είναι ο κ.Μάντακας.»
  • Ø Και μπορεί για τους…Αθηναίους το Πολεμικό Μουσείο Χανίων να το θεωρούν ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών , όμως για τους Χανιώτες είναι το «μουσείο του Μάντακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου