Αναζήτηση

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΙΔΡΥΘΕΙ

  • Ø      Και η πρώτη «καινοτομία» που πέτυχε το Κέντρο πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί είναι πως κατάφερε να «κάτσει» στο ίδιο τραπέζι για να συνεργαστούν φορείς οι επικεφαλείς των οποίων, σύμφωνα με κάποιους κακεντρεχείς, δεν ήθελαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, ή σε ποιο ήπια εκδοχή , ήταν σε διαρκή ανταγωνισμό.
  • Ø      Δεν είναι και λίγο να βλέπεις το Πολυτεχνείο Κρήτης, να συνεργάζεται με το ΤΕΙ (ειδικά των Χανίων) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ή το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς να συνεργάζεται με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και όλοι μαζί να προσπαθούν να συνδυάσουν τα ερευνητικά αποτελέσματα – για τα οποία πάντα οι κακεντρεχείς λένε πως είχαν βγάλει τα μάτια τους – με την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη.
  • Ø      Δεν ξέρω εάν τελικά θα ανταποκριθούν οι τοπικοί φορείς της αγοράς που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το εγχείρημα όπως επεσήμανε και ο Μανούσος ο Βολουδάκης. Όμως ξέρω ότι αυτή η συνεργασία όλων αυτών πρέπει να αποτελέσει την βάση για πιο μόνιμη συνεργασία φορέων που μπορεί να έχουν παρόμοια ερευνητικά πεδία και ενδιαφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου