Αναζήτηση

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

  • Ø      Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά , στο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων επαναλήφθηκε η απαράδεκτη και ντροπιαστική εικόνα με την κατάθεση ενός τυπικού στεφανιού από σχεδόν όλους όσοι παρευρέθηκαν στον Προφήτη Ηλία.
  • Ø      Ακούγοντας την λίστα και την μονότονη επανάληψη της ίδιας σκηνής με διαφορετικά πρόσωπα, σκέφτηκα πως αντέχει ο Μεγάλος νεκρός και δεν σηκώνεται από τον τάφο του να πάρει στο κυνήγι όλους εκείνους που έχουν αναγάγει ως θέμα ουσίας το να ακουστεί το όνομά τους από τα μεγάφωνα και να ξεχωρίσουν έστω για λίγα δευτερόλεπτα από το πλήθος.
  • Ø      Εν όψει και των εκδηλώσεων για την επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, παίρνω το θάρρος να δημοσιοποιήσω αυτό που τα συζητούν όλοι. Πως επιτέλους πρέπει να σταματήσει η κατάθεση στεφάνων από τον καθένα εκπρόσωπο ενός φορέα και να σταθούν όλοι στην ουσία της εκδήλωσης και όχι στο τυπικό.
  • Ø      Εδώ ακόμη και στις ιδιωτικές κηδείες οι συγγενείς παρακαλούν να μην κατατεθούν στέφανα και συχνά ζητούν τα χρήματα να διατεθούν υπέρ κάποιου ιδρύματος. Τόσο δύσκολο είναι να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις από τους δήμους και να αποφασιστεί πως – για το τυπικό της υπόθεσης – στεφάνια θα καταθέτουν οι Βουλευτές, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η ΤΕΔΚ, ενώ οι υπόλοιποι να δίνουν τα χρήματα σε ιδρύματα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου