Αναζήτηση

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  • Ø      Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού η 21η Μαρτίου και επειδή κάποιοι «προστάτες» των μεταναστών θα βρουν σήμερα την ευκαιρία για μπλα-μπλά- μπλά, θεωρώ πως έχει ξεχωριστή αξία το σχόλιο που είχε αναρτήσει στο blog “Σαν δεν ντρέπεσαι” ο Κισαμίτης Ιωάννης Παπαδάκης πριν από δέκα ημέρες. 
  • Ø      «Σχετικά με το θέμα των μεταναστών, φαίνεται καθαρά πλέον ότι δεν μπορούν να ζήσουν άλλο στην Κίσαμο, μιας και δεν υπάρχουν καθόλου δουλειές, έτσι οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν για την πρωτεύουσα. Αυτό γίνεται αντιληπτό και κατά στην διάρκεια του καθημερινού συσσιτίου στον Άγιο Σπυρίδωνα, που όλο και περισσότεροι ζητούν από τον εφημέριο, παπά Μανώλη εισιτήρια για την Αθήνα με το καράβι. Από ότι ξέρω η ΑΝΕΚ, με την μεσολάβηση τοπικών φορέων έδωσε 60 εισιτήρια με 50% έκπτωση. Φυσικά ούτε λόγος για το αν φτάνουν.  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι μια καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να φύγει είναι και με το καράβι της άγονης γραμμής που κάθε Πέμπτη μετά τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα καταλήγει στον Πειραιά. Για να το ψάξουν οι υπεύθυνοι. Ευκαιρία να ενισχύσουμε την γραμμή μας, έστω και με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν έχουμε .....άλλον. Όσο για την φετινή κατάσταση με τους μετανάστες, ας μας γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Πιστεύω ότι στην Κίσαμος δεν μπορεί να μένουν παραπάνω από 200-250 εποχιακοί μετανάστες, οι παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα και στην πόλη αλλά και στους υπόλοιπους μετανάστες που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν. Εξάλλου τις τελευταίες μέρες και όσο υπήρχαν αναδουλειές, το αστυνομικό δελτίο ήταν γεμάτο με φασαρίες μεταξύ τους. Άραγε τι θα γίνει στους επόμενους μήνες.»
  • Ø      Άραγε εκτός από τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, οι «προστάτες» των μεταναστών έχουν να τους προσφέρουν και κάτι πρακτικό για να βρουν δουλειά ,έστω ένα πιάτο φαί ή έστω ένα εισιτήριο για να αναζητήσουν αλλού εργασία ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου