Αναζήτηση

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΛΙΑ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • Ø      Χθες έγραφα για την «περίοδο τρομοκρατίας» που ζούμε και στα Χανιά και την ίδια ώρα ένας 23χρονος είχε πάρει μια καραμπίνα και αντί για μπεκάτσες πυροβολούσε ανθρώπους.
  • Ø      Όμως σήμερα αποφάσισα να μην ασχοληθώ με αυτή την πραγματικότητα. Να μην ασχοληθώ με την καθημερινή μας θλίψη και να θυμηθώ πως βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση της αποκριάς.
  • Ø      Πολλές και πολυποίκιλτες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 1η Μαρτίου. Από την μια άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη. Από την μια άκρη του Νομού Χανίων μέχρι την άλλη.
  • Ø      Όμως επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, σήμερα φιλοξενώ την πρόσκληση πρωτίστως των εθελοντών του Ακρωτηρίου οι οποίοι κάνουν πράξη το «κάθε χρόνο και καλύτερα»
  •        «Tην 1η του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινάει η καρναβαλική μας παρέλαση, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου στα Κουνουπιδιανά. Και ομολογούμε: το μόνο που σκεφτόμαστε, είναι το πώς θα περάσουμε καλύτερα! Παρά το κρύο, όλες αυτές τις μέρες δεκάδες κάτοικοι του Ακρωτηρίου, όλων των ηλικιών κι από κάθε γωνιά του Δήμου μας μαζεύονται καθημερινά στα εργαστήρια του καρναβαλιού, στα πολιτιστικά κέντρα του Αρωνίου και των Καθιανών για να δουλέψουν με κέφι στα άρματα, ενώ οι ομάδες που θα συμμετέχουν ετοιμάζουν τις στολές.  Τα θέματά μας επίκαιρα και διαχρονικά, με άφθονο χιούμορ και φαντασία. Το μουσικό μας πρόγραμμα, άκρως χορευτικό και καρναβαλικό. Η συμμετοχή, ολοκληρωτική και…πασών των Χανίων! Και για ένα είμαστε σίγουροι: θα καεί το πελεκούδι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου