Αναζήτηση

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

  • Με ύφος δέκα καρδιναλίων και με την άνεση του ανθρώπου που αμείβεται – όπως έχει γραφτεί στις εφημερίδες – με 400.000 ευρώ τον χρόνο (περίπου 35000 ευρώ κάθε μήνα !!!),ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε πως απο την 1η Ιανουαρίου η ΔΕΗ θα μας αυξήσει τα τιμολόγια κατα 5% σε εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου.

  • Στην εύλογη ερώτηση , γιατί να επιβληθεί η ρήτρα απο την στιγμή που η διεθνής τιμή του πετρελαίουέχει μειωθεί κατα πολύ, ο αθεόφοβος ξέρετε τι απάντησε ; Πως η τιμή του πετρελαίου μπορεί να έχει πέσει, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να πέσει αργότερα, οπότε και θα μειωθούν – κατα τον Απρίλιο – τα τιμολόγια κατα 2-3%.

  • Και βεβαίως αυτά τα έλεγε χωρίς να κοκκινίζει απο ντροπή, γιατί βέβαια ο οποιοσδήποτε δεν θα ντρεπόταν να κρύβει την αλήθεια εαν αμοίβεται με 35.000 ευρώ κάθε μήνα.

  • Σε ότι αφορά στην αλήθεια, σας παραπέμπω για άλλη μια φορά στην ιστοσελίδα της ίδιας της ΔΕΗ στο διαδύκτιο, όπου στην σελίδα της “Παραγωγής” και στην “Ανάλυση μεγεθών” αναγράφεται ξεκάθαρα πως : Η συνολική ενέργεια που παράγει η ΔΕΗ ανέρχεται σε 12.695 MW. Απο αυτά τα 5.288 MW (41,6%) παράγονται απο λιγνιτικές μονάδες, τα 3.061 MW (24,1%) απο υδροηλεκτρικούς σταθμούς, τα 2.343 MW (18,5%) παράγονται απο πετρελαικές μονάδες, τα 1.966 MW (15,5%) απο μονάδες φυσικού αερίου, και τα 37 MW (0,3%)απο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  • Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και οι συν αυτώ καλοπληρωμένοι της διοίκησης της “κοινωφελούς” επιχείρησης , μας πετούν κατάμουτρα πως για τα 1.966 MW που παράγονται απο μονάδες φυσικού αερίου και αντιστοιχούν στο 15,5% της συνολικής παραγωγής της ΔΕΗ, πρέπει να πληρώσουμε όλοι αυξημένα τιμολόγια κατα 5% !!!

  • Και απο μιαν άποψη ,αυτοί την δουλειά τους κάνουν και σκοπός τους είναι να βγάζουν τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ με τις οποίες αμοίβεται ο καθένας μηνιαίως. Όμως στην ουσία εμείς είμαστε τα βούγια που θα το χάψουμε και αυτό και απο τον Γενάρη με σκυφτό το κεφάλι θα καθόμαστε στην ουρά για να πληρώσουμε τα αυξημένα κατα 5% τιμολόγια που θα μας σερβίρουν.

  • Ίσως σε κάποιους να φαίνονται λίγο υπερβολικά τα όσα γράφω ή τουλάχιστον υπερβολικός ο τρόπος που εκφράζομαι. Όμως συμπαθάτε με γιατι πριν απο λίγο καταστράφηκε ο υπολογιστής μου απο τις συνεχείς διακοπές της ΔΕΗ στον μισό Δήμο Ακρωτηρίου. Όπως φαντάζομαι θα καταστράφηκαν και πολλές άλλες ηλεκτρικές συσκευές καθώς για αρκετή ώρα το ηλέκρικό ρεύμα ανεβοκατέβαινε.

  • Και απορώ. Γιατί θα πρέπει να αγοράζω , UPS , γεννήτριες, και γιατί θα πρέπει να κάνω κάθε λίγο και λιγάκι back up στα αρχεία μου. Γιατί θα πρέπει να αγοράζω και να βάζω σε όλες τις πρίζες ειδικά προστατευτικά για την υπερφόρτωση του δικτύου. Γιατί θα πρέπει ο κάθε επαγγελματίας καταστηματάρχης να αλλάζει τα μοτέρ των συσκευών ή να πετά τα χαλασμένα προιόντα του.

  • Και αντί να μας αποζημιώνει η “κοινωφελής” επιχείρηση για τις ζημιές που παθαίνουμε απο το απαρχαιωμένο της δίκτυο και απο την μείωση του προσωπικού της, βγαίνει απο πάνω και ζητά να πληρώσουμε “κερατιάτικα”.

  • Όμως φταίμε και εμείς. Που δεν έχουμε αναπτύξει καταναλωτική συνείδηση. Που δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί να καταθέσουμε μια ομαδική αγωγή ζητώντας απο τον κάθε πρόεδρο της ΔΕΗ τα μαλλιά της κεφαλής του. Που σκύβουμε το κεφάλι και χωρίς μιλιά καθόμαστε στις ουρές για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς της ντροπής.

1 σχόλιο:

  1. RE PAIDIA DEN EINAI MONO O PROEDROS THS DEH POY EXEI PA8EI APLHSTIA.
    GIA FANTASTHTE POSOI YPALLILOI EN ENERGEI KAI SYNTAKSIOYXOI THS DEH POSO PLHRONOYN THN KILOBATORA SHMERA ???

    EXOYN GEMISEI TA SPITIA TOYS ME HLEKTROBORES SYSKEYES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή