Αναζήτηση

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΞΕΡΟΛΕΣ

  • «Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» λέει ο στίχος του Διονύση και πράγματι τα παιδιά τα ξέρουν όλα και δεν μπορείς να τους κρυφτείς. Όμως δυστυχώς έχουμε στα Χανιά και πολλούς ξερόλες, οι οποίοι έχουν γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού. Και καλά κάνουν και την έχουν. Όμως το πράγμα αλλάζει όταν θέλουν διακαώς να την δημοσιοποιούν και μάλιστα όταν φάσκουν και αντιφάσκουν και κυρίως όταν κρίνουν τους πάντες πλην του εαυτού τους.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπολίτης μας εκ Χαλέπας που – όσο θυμάμαι – πλην των βουνών και των σπηλαίων για τα οποία είναι όντως ειδικός, έχει κριτικάρει την «ψυχή» του Ιστορικού αρχείου Κρήτης, έχει συμπαραταχθεί με τους καλόγερους για να γεμίσουν δύο χιλιάδες στρέμματα στο Ακρωτήρι με ένα ηλιοθερμικό εργοστάσιο και τώρα ασχολείται και με το Ελαφονήσι.
  • Μάλιστα φάσκει και αντιφάσκει διαρκώς καθώς ισχυρίζεται πως το ηλιοθερμικό στο Ακρωτήρι δεν βλάπτει το περιβάλλον, αλλά το βλάπτουν τα ξενοδοχεία στο Ελαφονήσι, για το οποίο ενώ καλεί όλους τους άλλους να μην μιλούν μέχρι να γίνει η μελέτη, ο ίδιος διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να μιλά για όλους και για όλα.
  • Τελικά και επειδή τα παιδιά και τα ξέρουν και τα βλέπουν όλα, καλό θα ήταν να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και κυρίως ορισμένοι «ξερόλες» που έχουν πράγματι προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο, να προσέξουν την υστεροφημία τους
  • Παρεπιπτόντως. Πολύ μου άρεσε εκείνο το «την δουλειά μας θα την κάνουμε όπως εμείς νομίζουμε». Αρκεί να ισχύει για όλους τους δημοσιογράφους και για όλα τα μέσα ενημέρωσης και ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου