Αναζήτηση

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

  • Στον Δήμο Ακρωτηρίου, φαίνεται πως μια ακόμη «φωτιά» ετοιμάζεται να ανάψει με το θέμα των τελών που είναι υποχρεωμένοι από τον Νόμο να πληρώνουν οι Δήμοι που ξεφορτώνουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Ακρωτήρι. Ο Δήμος Ακρωτηρίου έκανε υπομονή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα μάλλον είναι αποφασισμένος να ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Μια Πράξη , που έχει ισχύ Νόμου, και η οποία παραβιάζεται ασυστόλως από την ΔΕΔΙΣΑ και τους Δήμους που ποιώντας την νήσσα σφυρίζουν αδιάφορα. Και για να γίνω πιο σαφής, η πράξη αυτή, εκτός από την τοποθεσία κατασκευής του εργοστασίου ορίζει και μια σειρά από άλλα πράγματα που δεν έχουν τηρηθεί. Όπως το ποια απορρίμματα θα πηγαίνουν εκεί και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Ακρωτηρίου.
  • Δηλαδή θα φταίει ο οποιοσδήποτε κάτοικος του Ακρωτηρίου – ως έχων έννομο συμφέρον – εάν προσφύγει στην Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και «τινάξει» όλη την ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων στον αέρα; Όταν κάποιοι επικαλείστε την νομιμότητα κύριοι Δήμαρχοι να μην την επικαλείστε επιλεκτικά και όπου σας συμφέρει, αλλά κυριολεκτικά. Και μπράβο στον γραμματέα της ΤΕΔΚ τον Γιάννη του Πλατανιά που τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο. Την εφαρμογή του νόμου. Για να δούμε. Θα αποφύγουμε την «πυρκαγιά»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου