Αναζήτηση

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Ø Είδηση 1 : «Σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις τάξεων με πάνω από 25 μαθητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Μάλιστα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι σε 383 περιπτώσεις υπάρχουν τμήματα με 28 έως 30 μαθητές και 25 περιπτώσεις με πάνω από 30 μαθητές. «Δεν πιστεύουμε ότι με αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό έργο και να ενισχυθούν οι διαδικασίες της μάθησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.»
  • Ø Είδηση 2 : Ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης καταγγέλλει ότι «το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, περιφρονώντας τη γνώμη των εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και ξαφνιάζοντας για ακόμα μία φορά, αφήνει να διαρρεύσει στον τύπο, ένα αμφιβόλου παιδαγωγικής αξίας σχέδιο για το Λύκειο. Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χρησιμοποιώντας ονόματα όπως «Νέο Λύκειο» ή «Ψηφιακό Σχολείο» κ.α. στην ουσία το σχέδιο που προτείνει οδηγεί το σχολείο χρόνια πίσω επιβάλλοντας δια της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ένα εκπαιδευτικό μεσαίωνα. «Ανάμεσα σ' όλα τα παράδοξα αυτού του σχολείου με το ψηφιακό περιτύλιγμα καταργείται το μάθημα της Πληροφορικής στο Λύκειο. Η κυβέρνηση που ομνύει στο όνομα του Διαδικτύου και των Νέων Τεχνολογιών καταργεί το δικαίωμα των μαθητών του Λυκείου να διδαχτούν Πληροφορική!!!».
  • Ø Εάν στα δύο παραπάνω πρόσφατα παραδείγματα προσθέστε, τους ερασιτεχνισμούς της Άννας της Διαμαντοπούλου αναφορικά με τα μηχανογραφικά, με τα μαθήματα επιλογής κλπ. συν τις προτάσεις για τα ΑΕΙ που απορρίφθηκαν και από τους πρυτάνεις τότε δεν ξέρω γιατί ο Γιώργος ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο. Για το αποτέλεσμα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ή για αυτά που θα έρθουν τον Χειμώνα στην Παιδεία;
  • Ø Και αυτό - μας αρέσει δεν μας αρέσει σε όλους εμάς τους «ώριμους» που έχουμε την βασική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν (ως ψηφοφόροι κυρίως) – είναι κάτι που φαίνεται ήδη από τις τωρινές κινητοποιήσεις των μαθητών. Κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στο στυλ του συνηθισμένου προχριστουγεννιάτικου «χαβαλέ», αλλά φροντίζει διαρκώς η υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά για να παίρνουν διαφορετική μορφή.
  • Ø Και έχω την άποψη πως επιτέλους, εμείς οι «ώριμοι» κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε στην άκρη τα γνωστά περί «υποκινητών που παρασέρνουν τα παιδιά». Σε όλους εμάς αφιερώνω και ένα κείμενο που είχε αναρτηθεί στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/ από τον κ.Βασίλη Νικολόπουλο με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με τίτλο :
  • Ø «ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΟΤΟΦ»
  • Ø 1. Πάρτε ένα νέο.
  • Ø 2.Θάψτε την γειτονιά του στο τσιμέντο και διαλύστε με ατελείωτες ώρες εργασίας την οικογενειά του.
  • Ø 3.Πείτε του ότι ζει σε μια ανταγωνιστική καπιταλιστική κοινωνία, ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ, ότι αντικειμενικός στόχος της γνώσης είναι η βαθμοθηρία και σχεδιάστε ένα πρόγραμμα εντατικής μελέτης και πάσης φύσεως δραστηριοτήτων ( προς θεού όχι παιχνίδι!) και αφήστε τον να φτάσει ψηλά...
  • Ø 4.Την κατάλληλη στιγμή του σκάτε το παραμύθι, ότι βεβαίως πτυχία και μεταπτυχιακά δεν αξίζουν μια, καθώς η κοινωνία που νόμιζε εξορθολογισμένη και καπιταλιστική είναι στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο μεταλλαγμένο όπου ο ατομισμός, η μοναξιά και η ανασφάλεια προσιδιάζουν στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά παράλληλα μια καθυστερημένη οθωμανική πολιτική τάξη που αναπαράγεται με ρυθμούς τρωκτικών προωθεί συστηματικά κόρες, γιους και ανίψια σε κάθε θέση όχι μόνο εξουσίας, αλλά και απλής εργασίας.
  • Ø 5.Ενημερώστε τον ακόμη ότι εκτός από την ανεργία, στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού, της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, τα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα έχουν ξεπουληθεί, ήδη από την εποχή της εφηβείας του-προκειμένου να περισωθούν τα αντίστοιχα δικαιώματα των μεγαλυτέρων,ότι πλήθος ρατσιστικών νόμων έχουν ψηφιστεί που τον εντάσσουν στους "νεοεισερχόμενους" στην αγορά εργασίας ( με χειρότερο μισθό, ασφάλιση, ωράριο κλπ.), κι ότι πιθανότατα θα ζήσει χειρότερα από τον πατέρα του.
  • Ø 6. Αν και παραζαλισμένος από τα παραπάνω καταφέρει τελικά να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει ή να εξεγερθεί, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! Καλέστε σε συστράτευση όλες τις προηγούμενες γενιές, γεμίστε την τηλεόραση με νουνεχείς διαμορφωτές της κοινής γνώμης που θα βρίζουν και θα συκοφαντούν ολημερίς τον "τολμητία νέο"- και που βεβαίως θα συγκλίνουν τα άσπρα σοφά κεφαλάκια τους στην ομόθυμη και διαχρονική διαπίστωση "περί κατάντιας των νέων", ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στείλτε τα ΜΑΤ να συνεφέρουν τον "αχάριστο ταραξία" που μεγάλωσε "μέσα στην αφθονία και την άνεση" κι όμως επιμένει να υπερασπίζεται τα εκπαιδευτικά και εργασιακά του δικαιώματα... ( "όλα τα έχει το παλιόπαιδο" η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία τον πείραξαν;)
  • Ø 7.Είναι η στιγμή να τοποθετήσετε το φυτίλι. Τα υλικά είναι άφθονα. Επιλέγεται το χρώμα της αρεσκείας σας. Φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, περιθωριοποίηση, ομόλογα, χρηματιστήριο, οικονομική κρίση, διαφθορά σε πράσινο και μπλε χρώμα. Σε κόκκινο....κόκκινο...Κόκκινο όπως Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΥ.
  • Ø 8.Τοποθετείτε την "βόμβα" στην βιτρίνα του καταναλωτισμού, ανάψτε τα φώτα, στήστε τις κάμερες, η ώρα είναι 8:00, η ενημέρωση ξεκινά...
  • 9........
  • 10...ΜΠΑΜ!
  • Συγχαρητήρια μόλις κατασκευάσατε και τοποθετήσατε μια "βόμβα μολότοφ"!-αν και 60 χρονών τα καταφέρατε τέλεια. Συνεχίστε!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο PAUL ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥ MUDIAL ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • Ø Στην καταπληκτική αυτή φωτογραφία από το drseeng.com βλέπετε όλη την αλήθεια για το πώς πέθανε , όπως μεταδόθηκε, ο Paul, το χταπόδι που έκανε τα πετυχημένα προγνωστικά στο Mudial.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΆ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

  • Ø Από την αρχή της χρονιάς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τα όσα λένε στην προσπάθειά τους να επιδιώξουν μικροκομματικά οφέλη προκαλούν καταστρεπτικά αποτελέσματα για ολόκληρη την Ελλάδα. Και μπορεί τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να καλύπτουν τις πατάτες και των δύο με αναφορές σε «κερδοσκόπους» κλπ, αλλά ούτε τα ίδια μπορούν να κρύψουν τελείως την αλήθεια.
  • Ø Τελευταίο παράδειγμα οι κραυγές του Γιώργου του Παπακωνσταντίνου πως το πραγματικό έλλειμμα της χώρας το 2009 θα φτάσει στο 15% (προφανώς σε μιαν προσπάθεια να κατηγορηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση) αλλά και η κολοτούμπα του Γιώργου του Παπανδρέου που βλέποντας την συντριβή που έρχεται για το ΠΑΣΟκ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξέχασε τα περί Καλλικράτη και έριξε ο ίδιος αποκλειστικά και μόνο το εκβιαστικό δίλλημα «ή ψηφίζετε τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ ή πάμε για βουλευτικές εκλογές».
  • Ø Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπατριωτικής , παράλογης και ανεύθυνης πολιτικής ξέρετε ποιο είναι ; Το διάβασα και εγώ στο φιλοκυβερνητικό in.gr : «Οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, η επικείμενη αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος αλλά και τα κερδοσκοπικά σενάρια περί χρεοκοπίας εκτόξευσαν στις 800 μονάδες βάσης το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου το απόγευμα της Τετάρτης…. Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται πλέον στην αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος το 2009 από την Εurostat, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη «θα είναι πάνω από 15%»….. Παράλληλα, οι αναφορές περί πρόωρων εκλογών προκαλούν τη δυσφορία του ΔΝΤ, που εκτιμά ότι η χώρα έχει ανάγκη να συνεχίσει με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην «εκτροχιαστεί» το Πρόγραμμα Σταθερότητας, προκαλώντας εμμέσως αύξηση του ελληνικού κόστους δανεισμού.»
  • Ø Με απλά λόγια και για άλλη μια φορά από τις αρχές του χρόνου με τις δηλώσεις τους τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Παπακωνσταντίνου επιδεινώνουν το οικονομικό κλίμα, ανεβάζουν το κόστος με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα και σε τελευταία ανάλυση αποδεικνύουν διαρκώς πως «βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας»

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΣΕ ΚΑΠΗ !!!!

  • Ø Ξέρετε πόσα πληρώνουμε (όλοι εμείς) τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο για να βγαίνει και να συντάσσει «μνημόνια» στα οποία χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή γράφει πως για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας φταίνε (μεταξύ άλλων) τα ΚΑΠΗ και οι εκδρομές των συνταξιούχων καθώς επίσης και η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της περιφέρειας;
  • Ø Ε λοιπόν ο φωστήρας αυτός εισπράττει και από τους συνταξιούχους των ΚΑΠΗ αλλά και από τους γονείς των μαθητών , ούτε λίγο ούτε πολύ 4.000.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή κάτι λιγότερο από 30.000 ευρώ μηνιαίως !!!
  • Ø Δηλαδή ο Γ.Προβόπουλος – που ήταν στην ίδια θέση και επί προηγούμενης κυβέρνησης – όχι μόνο αντί να απολογείται έχει το θράσος να βγαίνει και να δίνει συμβουλές, αλλά επιπλέον έχει και το απύθμενο θράσος να επιρρίπτει ευθύνες για τα οικονομικά χάλια σε εκείνους που πληρώνουν τον πλουσιοπάροχο μισθό του.
  • Ø Βέβαια εάν τον συναντούσα θα ήθελα να του κάνω μια και μόνο ερώτηση. Πως καταφέρνει και τρώει 30.000 ευρώ κάθε μήνα ; Όσο και να σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα έκανα με τόσα λεφτά. Ελπίζω δηλαδή να τα τρώει γιατί «να τα πάρει μαζί του» δεν έχει και νόημα.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΥΤΩΝ – ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ø Μας είπαν ψέματα πως θα είναι διαφορετικοί. Μας έκλεψαν τα εισοδήματα , τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις ζωές μας. Τώρα προσπαθούν να εκμαυλίσουν τις συνειδήσεις μας. Τάζουν 2,5 δις σε προγράμματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους που οι ίδιοι δημιουργούν. Τάζουν ελεημοσύνη στους συνταξιούχους (πλην ΟΓΑ - ανίκανοι ακόμη και στα ταξίματα). Δίνουν 2,5 μήνες νωρίτερα τις προκαταβολές των αγροτικών επιδοτήσεων. Τάζουν μείωση της φορολογίας και κατάργηση του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία που οι ίδιοι επέβαλλαν. Τάζουν φοροελαφρύνσεις για αγορά αυτοκινήτων. Παγώνουν για την επόμενη ακριβώς ημέρα από τον 2ο γύρο των εκλογών τις αποφάσεις για αυξήσεις σε ΦΠΑ. Παγώνουν όλες τις αποφάσεις (π.χ.Παιδεία) που θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Μόνο και μόνο για όλα αυτά πρέπει να «μαυριστούν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές που συμμετέχουν συμφωνώντας σε αυτή την Μαυρογιαλούρικη πολιτική.

«ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟ .....

  • Ø Ο Ελληνικός λαός στο όνομα του οποίου πολλοί μιλούν και περισσότεροι ασελγούν, μπορεί να αδιαφόρησε για την διακαναλική συνέντευξη του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά στο διαδίκτυο έγινε ο χαμός. Η στήλη συγκέντρωσε ορισμένα ενδεικτικά κείμενα και τα καταχωρεί , έτσι για να πάρετε μια ιδέα…
  • Ø « Ο πρωθυπουργός μας, αυτός ο κύριος που μας κοιτάει στα μάτια και μας λέει αλήθειες, μας ρώτησε διακαναλικά τι προτιμάμε: "Μνημόνιο ή χρεοκοπία;" Πέρυσι ο ίδιος κύριος, πάλι διακαναλικά έσκιζε τα ρούχα του και ορκιζόταν στα παιδιά του ότι "Λεφτά υπάρχουν", ότι "Δεν θα μπουν νέοι φόροι", ότι "Δεν θα υπάρξει πάγωμα μισθών και συντάξεων", αλλά οι αυξήσεις θα είναι όσο κι ο πληθωρισμός.
  • Ø Μετά, ο ίδιος κύριος ορκιζόταν ότι καλύτερα να βγάλει κακό σπυρί στον ποπό του, παρά να βάλει τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ. Αργότερα όμως έφτιαξε ο καιρός και πήγε μια βόλτα μέχρι το Καστελόριζο και με φόντο την παραλία μας είπε διακαναλικά ότι καλό είναι και το ΔΝΤ και δεν χάθηκε κι ο κόσμος βρε αδερφέ και υπομονή, θα υπάρξουν λίγο porno καταστάσεις μ' εμάς από κάτω, αλλά "αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσέ το"!!!
  • Ø Και μετά ξαναβγήκε και μας είπε ότι πραγματικά το απολαμβάνει ο κόσμος και τον σταματάνε στον δρόμο και του ζητάνε "κι άλλο".
  • Ø Και μετά βγήκανε κάτι δημοσκοπήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που δείχνουνε ότι ο κόσμος ετοιμάζει τώρα και γι'αυτούς hardcore sex και αποφάσισε να ξαναβγεί διακαναλικά να μας πει πάλι κάτι με ειλικρίνεια, με αξιοπιστία, με την κρυστάλλινη φωνή και το καθάριο βλέμμα. Θέλει να μας ρωτήσει: "Μνημόνιο ή χρεοκοπία;"
  • Ø Και περιμένει ότι το πόπολο θα ματατσιμπήσει και παρά το πένθος θα αποφασίσει ότι καλό είναι το "στις εννιά του μακαρίτη άλλον έβαλε στο σπίτι"
  • Τι να πω; Αν τσιμπήσουμε, ίσως και να το απολαμβάνουμε τελικά το γαμ...!!!» (aletri.blogspot.com/)
  • Ø «….Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι το ότι ο Παπανδρέου επαναλαμβάνει συνέχεια πως «πάμε στο εξωτερικό, συζητάμε και οι ξένοι δεν μας πιστεύουν». Ρε μεγάλε, εδώ δεν σε πιστεύουν οι Έλληνες, θα σε πιστέψουν οι ξένοι; Μας έχεις φλομώσει στα ψέματα και το πρόβλημά σου είναι ότι δεν σε πιστεύουν οι ξένοι; Μ@λ@κ@ς είναι ο Γερμανός να σε πιστέψει; Σκέφτεται ο άνθρωπος πως "αυτός εδώ έχει πει τόσα ψέματα στους συμπατριώτες του, σε εμένα τον ξένο θα πει αλήθεια;".
  • Ø Πρώτη φορά είδα έναν ψεύτη –που είναι γνωστό ότι είναι ψεύτης- να παραπονιέται σε εθνικό δίκτυο σε εφτά δημοσιογράφους πως δεν τον πιστεύουν οι ξένοι και να μη βρίσκεται ένας να του πει πως είναι λογικό να μη σε πιστεύει κανείς, όταν έχεις πει τόσα ψέματα» (apneagr.blogspot.com)
  • Ø «Η κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος επέμενε να αναδεικνύει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των εκλογών, αίφνης μετέτρεψε, τις τοπικές εκλογές σε εθνικές. Αναγκάσθηκε να συρθεί από την αντιπολίτευση στο γήπεδο της Οικονομίας και να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν έτσι ώστε να ενισχυθεί η δια του Μνημονίου πολιτική της. Αυτή δεν είναι στροφή, είναι ο ορισμός της πολιτικής κολοτούμπας!!!
  • Ø Επί της ουσίας αποκαλύπτει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Μέσα σε ένα χρόνο απώλεσε και τα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας και σοβαρότητας, που ενδεχομένως της είχαν απομείνει. Και το κυριότερο δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει εμπιστοσύνη για τις επιλογές της. Δεν μπορεί να πείσει πως η πολιτική του Μνημονίου αποτελεί μονόδρομο, ούτε ότι, διαπραγματεύθηκε σκληρά τους όρους υποταγής της χώρας στη διεθνή των τοκογλύφων.
  • Ø Χωριό, που φαίνεται κολαούζο δε θέλει…Η κατακόρυφη πτώση των...... ποσοστών του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν πόσο στραβά αρμενίζουν! Όταν δε, φτάνουν στο σημείο να ταυτίζουν την παραμονή τους στην εξουσία με το συμφέρον της χώρας και του λαού, τότε είναι ηλίου φαεινότερον ότι, έχουν αρχίσει να μετράνε το χρόνο αντίστροφα» (kafeneio-gr.blogspot.com)

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ» ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ Ή Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ «ΒΑΛΙΤΣΕΣ» ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΕΣ

  • Ø Μην περιμένετε να διαβάσετε κριτική της στήλης στα όσα είπε ή δεν είπε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου στον μονόλογό του. Ευτυχώς είχα πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να δω έναν άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο είπε ψέματα και κορόιδεψε κατάμουτρα έναν ολόκληρο λαό, όχι μόνο να επαναλαμβάνει τα ψέματα και τις κοροϊδίες, αλλά – το χειρότερο – να εκβιάζει αυτόν τον ίδιο τον λαό.
  • Ø Άλλωστε ο Γιώργος ο Παπανδρέου, με τα όσα έγραψε και στο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής κερδίζει επάξια – πέραν του ψεύτη – και τον τίτλο του εκβιαστή. Και μαζί του και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον ίδιο κατηφορικό δρόμο.
  • Ø Δεν είναι μόνο ότι προεκλογικά έλεγαν «λεφτά υπάρχουν» και «θα δώσουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό», είναι ότι απειλούν τους πολίτες ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Στο άρθρο του στο Κυριακάτικο Βήμα, ο Παπανδρέου αναφέρει τα εξής: «Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά, όχι μόνο για τη σωτηρία αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω, στη χρεοκοπία»!
  • Ø Τουτέστιν, αν χάσω χάνεστε. Το θέμα είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει το τζάκι Παπανδρέου. Αυτό παίζεται στις εκλογές κι αυτό εννοεί ο πρωθυπουργός της χώρας. Και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Ο Γιώργος Παπανδρέου θα γνωρίζει το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, πόσος χρόνος πρωθυπουργικής θητείας του απομένει. Θα συνειδητοποιήσει επίσης κάτι που υποψιάζεται: Ότι για να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να τις προκηρύξει άμεσα, δηλαδή το αργότερο ως τον Ιανουάριο του 2011! Μετά τον Ιανουάριο του 2011 -κι όποτε κι αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές-, αυτές θα γίνουν με αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ κάποιον που δεν θα φέρει το όνομα Παπανδρέου.
  • Ø Έτσι κι αλλιώς η οικογένεια Παπανδρέου έχει δρομολογήσει το μέλλον της εκτός….Ελλάδος. Ο Αντρίκος ο Παπανδρέου είναι ιδρυτής και πρόεδρος της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» που φέρει τον τίτλο «Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense). Ο Νίκος Παπανδρέου εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής επιχειρηματικών συμφωνιών, ειδικά σε ότι αφορά σε Αραβικά συμφέροντα. Και ο Γιώργος ο Παπανδρέου έχει ετοιμάσει το έδαφος να ακολουθήσει τα χνάρια των πρώην Αμερικανών προέδρων ή του Βρετανού Τόνυ Μπλερ που συνέχισαν την «καριέρα» τους ως εκπρόσωποι πολυεθνικών ομίλων ή διεθνών οικονομικών οργανισμών (τύπου ΔΝΤ).

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ;

  • Ø Μέχρι και φέτος “ζηλεύαμε” το Ηράκλειο. Μέχρι και φέτος η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας αποτελούσε την….είδηση. Από το 2011 τα πράγματα αλλάζουν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας άνθρωπος. Ένας ναυτιλιακός πράκτορας, που δεν αρκέστηκε στις αιώνιες γκρίνιες για την απουσία φορέα διαχείρισης του λιμανιού της Σούδας και υποκαθιστώντας το Λιμενικό Ταμείο, φρόντιζε να ενημερώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες για τα προτερήματα του λιμανιού και για την εξέλιξη των έργων.
  • Ø Ευτυχώς υπήρχε ο Αντώνης ο Τσαγκαράκης (οι καταστηματάρχες του παλιού λιμανιού των Χανίων πρέπει να τον βραβεύσουν) που υποδέχθηκε και ενημέρωσε τους αρχιπλοιάρχους των εταιρειών όταν έκαναν αυτοψία στο λιμάνι πριν ανάψουν το πράσινο φως για να ενταχθεί η Σούδα και τα Χανιά στους σταθμούς των κρουαζιερόπλοιων.
  • Ø Έτσι από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2011 στο λιμάνι της Σούδας θα γίνουν 56 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τα οποία – εκτιμάται – πως θα μεταφέρουν συνολικά 140-150.000 επισκέπτες στην παλιά πόλη των Χανίων.
  • Ø Τα πλοία θα δένουν στην Σούδα νωρίς το πρωί και στην συνέχεια με πούλμαν οι 1.500 – 3.000 επιβάτες θα μεταφέρονται στην παλιά πόλη για ξενάγηση , παραμονή , αγορές κλπ ενώ θα αναχωρούν γύρω στις 2 – 5 μετά το μεσημέρι.
  • Ø Θα μείνουν ευχαριστημένοι; Θα τους αρέσουν αυτά που θα δουν; Θα απολαύσουν την φιλοξενία; Θα επιβιβαστούν και πάλι στο πλοίο παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες των εντυπώσεων και αποτελώντας την καλύτερη – ανέξοδη – διαφήμιση των Χανίων ;
  • Ø Απαντήσεις σε όλα αυτά μπορούν να δώσουν μόνο οι καταστηματάρχες, επιχειρηματίες και κάτοικοι των Χανίων και της Σούδας. Εάν όλοι όσοι διαμένουμε σε αυτόν τον τόπο, αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με την σοβαρότητα που αρμόζει σε «πρεσβευτές» του δικού τους τόπου, τότε ίσως να έρθουν τα αποτελέσματα που προσδοκά ο τόπος και οι 56 αφίξεις το 2012 να γίνουν 156. Και η αναχώρηση στις 5 το απόγευμα να γίνει διανυκτέρευση. Και το λιμάνι της Σούδας (αφού γίνουν και τα αναγκαία έργα) να γίνει τόπος αλλαγής επιβατών και πληρωμάτων, δηλαδή μετακίνησης πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
  • Ø Εάν όμως τους αντιμετωπίσουμε με τον παραλογισμό της «αρπαχτής». Εάν τους χρεώσουμε έναν καφέ 4 ευρώ !!!. Εάν επιμένει ο καθένας μας να έχει ένα κατάστημα τύπου «Καραγκιοζ μπερντέ». Εάν ο καθένας μας πετά τα απόνερα μπροστά από το κατάστημά του και τα τηγανόλαδα στους κάδους των απορριμμάτων. Εάν …εάν….εάν…Τότε σίγουρα θα είμαστε άξιοι της κακής μας μοίρας.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ : ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

  • Ø Ένα ακόμη σκάνδαλο με διορισμό ημέτερων σε υπουργείο αποκαλύφθηκε , αυτή την φορά από την “Ζούγκλα”, αλλά με πολλαπλές διαστάσεις που αφορούν και στο θέμα των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.
  • Ø Την ίδια ώρα που οι κομματικοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά έσκιζαν τα ιμάτια τους για το θέμα της περιοχής των Αγίων Αποστόλων και υπερθεμάτιζαν στο να περάσει η περιοχή από τα χέρια της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων στον νέο Δήμο Χανίων, εκείνη την ίδια ώρα γενικός δερβέναγας της Εταιρείας είχε διοριστεί ένα Πασοκοστέλεχος που είναι και πρόεδρος ιδιωτικής εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων !!!
  • Ø Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της “Ζούγκλας” « ο Πρόεδρος της εταιρίας Συμβούλων Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων OPTIMUM P.D.C. AE, Δημήτρης Λάμπρου, τοποθετείται -με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου- ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.), με κύριο μέλημα να…«προστατεύσει» τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
  • Ø Επί της ουσίας, διόρισαν έναν άνθρωπο-στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε θέση-κλειδί, για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, που, ταυτόχρονα, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που διεκδικεί δημόσια γη, ενώ παράλληλα στο βιογραφικό του κ. Λάμπρου αναγράφεται ότι έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Α.Ε, αλλά και επικεφαλής της Κ.Ε.Δ.
  • Ø Την ίδια ώρα διατηρεί εταιρεία εκπροσώπησης επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια με το ελληνικό Δημόσιο και διεκδικούν εκτάσεις. Η εταιρεία η OPTIMUM P.D.C A.E. εκπονεί-μεταξύ άλλων- μελέτες τεκμηρίωσης νομιμότητας κατασκευών εντός αιγιαλού και παραλίας. Ουκ ολίγες, βέβαια, οι θέσεις του επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως, Γεν. Δ/ντης της Κ.Ε.Δ., Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Δ/ντης των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
  • Ø Βέβαια, μετά την αποκάλυψη ο κ.Λάμπρου υπέβαλλε την παραίτησή του την οποία και θα εξετάσει εάν θα γίνει αποδεκτή ο υπουργός πολιτισμού & τουρισμού, ο Παύλος ο Γερουλάνος. Εάν είναι δυνατόν, να συμβαίνουν αυτά και την ίδια ώρα να βγάζουν ανακοινώσεις οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι (π.χ. Ν.Ε. Χανίων ΠΑΣΟΚ) περί ανασυγκρότησης του κράτους και άλλα αντίστοιχα κουραφέξαλα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ….ΛΕΦΤΑ !!!! ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ….ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

  • Ø Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ανακάλυψε (και πάλι) πως υπάρχουν λεφτά!!! Και τι δεν έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες. Δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ ΘΑ μοιράσει στις επιχειρήσεις για να μείνουν στις δουλειές τους 600.000 άνεργοι. Εκατό εκατομμύρια ευρώ ΘΑ μοιράσει πριν τα Χριστούγεννα σε 500.000 συνταξιούχους (200 ευρώ έκαστος) από τους οποίους βέβαια έκοψε πολύ περισσότερα. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΘΑ εξασφαλίσει στους ανέργους (λες και οι εργαζόμενοι έχουν περίθαλψη).
  • Ø Επιπλέον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναβάλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου (η επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών) τις ανακοινώσεις για νέα επώδυνα μέτρα όπως : Αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13%, ή 23 σε 25%, ανάλογα με την κατηγορία που επιλεγεί τελικά. Εξίσωση προς τα κάτω των δημοσίων υπαλλήλων με τον ιδιωτικό τομέα. Αύξηση 13,6% στα τιμολόγια; της ΔΕΗ (από 1/1/2011). Αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
  • Ø Και εννοείται πως όσο αυξάνονται και πληθαίνουν τα μηνύματα για την ολοκληρωτική συντριβή των κομματικών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ , τόσο ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, έκπληκτος, θα ανακαλύπτει πως τα λεφτά υπήρχαν ….κάτω από τον καναπέ !!!! Όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκώντας παράλληλα κριτική και προς την ΝΔ του Αντώνη του Σαμαρά κάνει ένα πολιτικό λάθος αποδεικνύοντας πως το μήλο δεν πέφτει πάντα κάτω από την μηλιά.
  • Ø Παραβλέπει πως «αντίπαλός» του δεν είναι η αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά, (που δεν πείθει κανέναν και που επίσης θα πληρώσει την νύφη) αλλά η οργή των πολιτών που βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ εκείνους που μόλις πριν από έναν χρόνο τους έταξαν καλύτερες μέρες, δηλαδή τους φλόμωσαν στα ψέματα μόνο και μόνο για να τους κλέψουν την ψήφο.
  • Ø Και τώρα έναν χρόνο μετά έρχονται οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας πήραν στην κυριολεξία και τα σώβρακα και βλέποντας πως η τιμωρία έρχεται και θα είναι πολύ σκληρή, αποφάσισαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες να ασκήσουν πολιτική Μαυρογιαλούρου.
  • Ø Δηλαδή και με απλά λόγια οι του ΠΑΣΟΚ, κυβερνώντες, βουλευτές και στελέχη μας λένε κατάμουτρα πως μας θεωρούν ως ηλίθιους , καθυστερημένους και μειωμένης νοητικής αντίληψης. Θα τους δικαιώσουμε ;

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ….ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ – ΚΑΙ ΟΙ 210 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Είμαστε δυό - είμαστε τρείς – είμαστε 333 , σιγοψιθύριζε το «πλήθος» των συγκεντρωμένων στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων στα Χανιά , του υποψήφιου περιφερειάρχη του Σταύρου του Αρναουτάκη και του υποψήφιου δημάρχου του Μανώλη του Σκουλάκη.
  • Ø Τι κι αν δεν διδάχθηκαν από το φιάσκο της προεκλογικής συγκέντρωσης του 2006 με τον Γιώργο τον Παπανδρέου. Οι τοπικοί κομισάριοι του ΠΑΣΟΚ έφεραν στα Χανιά τον Νο 2 της κυβέρνησης, τον πανίσχυρο, αρχιτέκτονα του «Καλλικράτη», τον υπουργό εσωτερικών κλπ , τον Γιάννη τον Ραγκούση.
  • Ø Εάν υπολογίσετε πως στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Χανίων οι υποψήφιοι είναι 187 , προσθέσετε και τους 20 υποψήφιους από τα Χανιά στον συνδυασμό για την περιφέρεια, βάλτε και κάνα συγγενή ή φίλο των υποψηφίων, και θυμηθείτε πως στις εκλογές του 2009 (πριν έναν χρόνο) το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 12.624 ψήφους μόνο στον δήμο Χανίων ( συν 14.000 στους περιαστικούς) τότε η προεκλογική συγκέντρωση αυτή ήταν μάλλον για κλάματα.
  • Ø Και έτσι κατάφεραν ένα δεύτερο φιάσκο με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι στα εγκαίνια να δουν το «φάντασμα» του 2006 να ίπταται πάνω από την πλατεία 1866 και ο Γιάννης ο Ραγκούσης να επιστρέφει στην Αθήνα με τα κακά μαντάτα προς τον Γιώργο.
  • Ø ‘Όχι τίποτε άλλο, αλλά το Σάββατο επιστρατεύουν και τον Μιχάλη τον Καρχιμάκη , ο οποίος αφού «ανόρθωσε» την αγροτική οικονομία, ανέλαβε το καθήκον να «ανορθώσει» και το κόμμα. Τουλάχιστον τώρα θα μαζευτούν στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», οπότε εκεί δεν θα χωρέσουν ούτε καν οι υποψήφιοι.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

  • Ø « Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει αλλά είναι πολύ μικρό. Μπορώ να σας πως ότι η όλη ιστορία, το όλο κακό εντοπίζεται σε δύο – τρία άτομα. Η διοίκηση και εγώ είμαστε αποφασισμένοι αυτά τα άτομα να τα απομονώσουμε.» : Γιώργος Αρχοντάκης , διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Χανίων.
  • Ø Πόλεμο στη μίζα, τη διαφθορά και το φακελάκι κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Με όπλο τη νέα της αφίσα, η ομοσπονδία καλεί τους πολίτες να πουν «όχι» στο γνωστό φακελάκι. «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά», αναφέρεται στην αφίσα, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα, μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας.
  • Ø Τελικά φαίνεται πως εάν συνεργαστούν διοικήσεις και γιατροί , τότε πραγματικά εκείνοι οι λίγοι που διασύρουν το σύνολο των γιατρών εκμεταλλευόμενοι τις «ασθένειες» του συστήματος υγείας, τον πόνο και την αγωνία μας, ή θα πάρουν πόδι για τον ιδιωτικό τομέα, ή θα συμμορφωθούν.

« ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ »

  • Ø Η Ελλάδα κατέχει την 73η θέση φέτος στην κατάταξη με τις χώρες που σέβονται την ελευθερία του Τύπου που συνέταξε η οργάνωση Reporters without Borders. Συγκαταλέγεται μαζί με τις Φιλιππίνες, την Ουκρανία και το Κιργιστάν ανάμεσα στα κράτη που καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Περισσότερο από ποτέ, βλέπουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν πηγαίνουν κατ 'ανάγκη χέρι-χέρι...
  • Ø Η υπεράσπιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να είναι μια μάχη, μια μάχη επαγρύπνησης στις δημοκρατίες της παλαιάς Ευρώπης και μια μάχη κατά της καταπίεσης και της αδικίας στα ολοκληρωτικά καθεστώτα σε όλη την υδρόγειο" δήλωσε ο γ.γ. της οργάνωσης, Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ. Τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Η Κύπρος κατέχει την 45η θέση, η ΠΓΔΜ την 68η θέση, η Αλβανία την 80η, το Ισραήλ την 86η, η Τουρκία την 138η, ενώ την τελευταία, την 178η, η Ερυθραία. Το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία και το Μεξικό συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ενώ οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι δεν επικρατούν τα ίδια δεδομένα σε όλα τα κράτη-μέλη.
  • Ø Στην περίπτωση της Ελλάδας όπου καταγράφεται τόσο σημαντική πτώση, από την 35η θέση στην 73η, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οφείλεται στο γεγονός ότι δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα προπηλακισμών κυρίως από τις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, καθώς επίσης και λόγω της γενικότερης πολιτικής αναταραχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, νωρίτερα φέτος. Το 2010, σκοτώθηκαν 36 δημοσιογράφοι, 158 τραυματίστηκαν, ενώ 112 κρατούνται.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ....ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ !!!!

  • Ø Δεν γνωρίζω από πότε καθιερώθηκε αυτό το βιολί, αλλά θεωρώ πως στις σημερινές συνθήκες, όχι μόνο είναι προκλητικό, αλλά δίνει λαβή και για διάφορα σχόλια που όσο και να τα θεωρούν ορισμένοι ως κακεντρεχή είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Ο λόγος για το ότι σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη θα μείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, επειδή οι κατά τόπους σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών κάνουν γενικές συνελεύσεις !!!!
  • Ø Νομίζω πως δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλο κλάδο – πλην των εκπαιδευτικών - να κάνει τις συνελεύσεις σε εργάσιμη μέρα και ώρα και με αποτέλεσμα να κλείνουν τα σχολεία !!! Και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία. Καθώς ούτε συμμετοχή σημαντική υπάρχει, αλλά και να υπήρχε , εάν κύριοι συνδικαλιστές γουστάρετε τον συνδικαλισμό, τότε ασχολείστε με αυτόν μετά την λήξη της εργασίας σας. Δηλαδή εάν εγίνοντο οι συνελεύσεις κάποιο απόγευμα ή Σαββατοκύριακο, θεωρείτε πως θα είχε μεγάλη διαφορά η συμμετοχή των εκπαιδευτικών;

ΔΥΟ ΧΑΝΙΩΤΕΣ BLOGERS ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

  • Ø Κείμενα του Κισαμίτη ΣΑΝΔΕΝΝΤΡΕΠΕΣΑΙ φιλοξενούνται τακτικά στην στήλη. Με σκληρό ή γλαφυρό, με δίκαιο ή άδικο τρόπο, με αιχμές και μπηχτές, ο Γιάννης ο Παπαδάκης μέσα από το sadentrepese.blogspot.com/ αποτελεί , ουσιαστικά, την διαδικτυακή φωνή της Κισάμου. Τελικά δεν απέφυγε τις «σειρήνες» των ψηφοδελτίων και θα είναι υποψήφιος σύμβουλος για τον νέο Δήμο Κισσάμου καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά :
  • Ø «Κίσσαμος μια πόλη δίπλα στην θάλασσα, γεμάτη ομορφιές, αρχαιολογικούς χώρους, περιτριγυρισμένη από υπέροχα χωριά, φανταστικές παραλίες, με άφθονο ήλιο και γαλάζιο ουρανό. Μια πόλη γεμάτη χαμογελαστούς και πονετικούς ανθρώπους. Μια πόλη που όλοι την αγαπάμε, την πονάμε, αλλά απαθείς την βλέπουμε να παραμένει στάσιμη, στην ανάπτυξη και την πρόοδο.
  • Ø Σκουπίδια, αυτοκίνητα, ανεπαρκής σχολική στέγη, έλλειψη κοινωνικής συνοχής, καταπατημένος δημόσιος χώρος, οργανωμένες συντεχνίες, μελέτες στα δημαρχοντούλαπα και έργα με το σταγονόμετρα, μας "κάθονται" μόνιμα στο λαιμό. Μια πόλη που ενώ όλοι την διεκδικούν μετά "δακρύων", λίγοι της δίνουν την πρέπουσα σημασία την επομένη των εκλογών! Μια πόλη που ψάχνεται διαρκώς να βγει από το χρονοντούλαπο της απομόνωσης. Μια πόλη που όλοι της τάζουν, αλλοπρόσαλλα πράγματα, δίχως σχέδιο, δίχως όραμα, δίχως φαντασία. Μια πόλη που χρόνια τώρα δεν βρίσκει τον κατάλληλο ντοπιοσωτήρα της.
  • Έ σε αυτήν την πόλη, θέλω να μπλέξω, γιατί ξεχείλισα από οργή και αγανάκτηση! Φτάνει πια δεν μας αξίζει να ζούμε σε τέτοια πόλη, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Και επειδή την πόλη που αξίζουμε δεν θα μας την χαρίσει κανείς, ευκαιρία είναι να την φτιάξουμε εμείς, με κόπο και όρεξη, με μελέτες και συλλογική δουλειά. Γι αυτό τον λόγο θέλω να "μπλέξω" στα δημοτικά μας, γι 'αυτό τον λόγο θεωρώ ικανότερο τον Κώστα Κουκουράκη να μας βγάλει από την απραξία μας, γι' αυτό το λόγο κατεβαίνω να αγωνιστώ, για την πόλη που ζω και αγαπώ!.»


  • Ø Στον αντίποδα ένας άλλος Χανιώτης bloger , ο βιοκαλλιεργητής ΠΑ.ΝΙΚΟΣ , ο οποίος επίσης φιλοξενείται στην στήλη. Μέσα από το npgls.blogspot.com/, ο Νίκος ο Παγιαυλάς προβάλλει την βιοκαλλιέργεια, συχνά με πολύ χρήσιμες συμβουλές και για τους ερασιτέχνες κηπουρούς, ενώ γράφει και όπως λέει «ότι κατεβάζει η καμπριολέ κούτρα μου». Αυτός λοιπόν αντιστάθηκε στις «σειρήνες» των ψηφοδελτίων καθώς , όπως γράφει :
  • Ø Αρνήθηκα επίμονα στις προτάσεις – προσκλήσεις για συμμετοχή σε 2 δημοτικά ψηφοδέλτια και ένα περιφερειακό. Δεν έχει σημασία ποια. Λέω επίμονα, επειδή οι πιέσεις παρά ήταν πιεστικές.
  • Οι λόγοι που αρνήθηκα πολλοί. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κυνηγήσω τον άλλο για να με ψηφίσει. Δεν μπορώ να χτυπώ πόρτες, να παίρνω τηλέφωνα, να υποχρεώνω φίλους και συγγενείς, να κάνω δημόσιο σχετίστηκες χειραψίες και παρουσίες, σε κηδείες μνημόσυνα, γάμους και εγκαίνια. Δεν μπορώ να υποσχεθώ για κάτι που δεν μπορώ. Σιχαίνομαι το ρουσφέτι.
  • Ø Έχω δουλέψει αρκετά σε συλλογικό επίπεδο, για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Δέκα έξι ολόκληρα χρόνια. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ, με αξιόλογους συναδέλφους. Δουλέψαμε από κοινού, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης. Παρεϊστικο. Συνδέθηκα φιλικά με κάποιους από αυτούς. Και έμαθα να δουλεύω μόνο υπό τέτοιες συνθήκες. Η ματαιοδοξία του «εγώ», η ιδιοτέλεια, που ζουν και βασιλεύουν θριαμβευτικά , σε αυτού του είδους τις εκλογές, πάντα με απωθούσαν!
  • Ø Αυτή η περίοδος, δηλαδή από τα μέσα του Σεπτέμβρη έως και τα μέσα του Νοέμβρη, είναι για μένα περίοδος σποράς, φροντίδας, προστασίας και περιποίησης των φυτών μου. Πρέπει να είμαι στα χωράφια μου. Για να έχω προϊόντα και να καλύπτω τις ανάγκες των συνεργατών μου, το υπόλοιπο φθινόπωρο, το χειμώνα, μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. Αν δεν το κάνω τώρα, θα πεινάσω! Και κανείς δεν πρόκειται να μου δώσει από το δικό του φαγητό. Πενηντάρισα πια. Και οι προτεραιότητες μου, για την επόμενη πενταετία, είναι καθαρά προσωπικές. Μετά βλέπουμε!.......»
  • Ø Προσωπικά εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία. Στον έναν στην συλλογή ψήφων και στον άλλον στην συλλογή καρπών. Θεωρώ πως και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες θα βγουν ωφελημένοι.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ». ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  • Ø Δύο δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Και δεν ξέρω τι άλλα λεφτά θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν εν όψει του επερχόμενου «Βατερλώ» στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
  • Ø Οι συνεχείς – τηλεφωνικές – δημοσκοπήσεις σε ΠΑΣΟΚ (αλλά και στην ΝΔ) , έχουν σκορπίσει τον πανικό στα επιτελεία των κομμάτων καθώς δείχνουν πως η ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών θα αποτυπωθεί και στις κάλπες.
  • Ø Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και σε επίπεδο Κρήτης – την οποία το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως «δεδομένη» - οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο καταγράφουν ‘ένα πατατράκ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα να αναφέρω την δημοσκόπηση στο δημοσιογραφικό siteCreta Live” για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες , όπου ο Σταύρος ο Αρναουτάκης ήρθε μεν πρώτος , αλλά με το απογοητευτικό ποσοστό του 31-32% , ενώ δεύτερος ήταν ο Δημήτρης ο Γιαννουλάκης.
  • Ø Και μην ακούσω κάτι για μη έγκυρες δημοσκοπήσεις, καθώς αφενός όλοι γνωρίζουν πως γίνεται η ψηφοφορία στο διαδίκτυο οπότε όλοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ψήφο από διαφορετικούς υπολογιστές και όχι μόνο εκείνοι που έρχονται πρώτοι. Αφετέρου να θυμίσω και κάποιες άλλες – υποτίθεται – «έγκυρες» δημοσκοπήσεις εταιρειών που κατέγραφαν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι μαζοχιστές αφού συμφωνούσαν με περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων !!!.
  • Ø Το δεδομένο είναι πως τα μηνύματα της συντριβής – που έχουν κατεβάσει τις προσδοκίες της “Ιπποκράτους” από τις 10 ή τις 8 εκ των 13 Περιφερειών , στις 7 και βλέπουμε – έφτασαν και τον «ηγέτη» της παράταξης , τον Γιώργο τον Παπανδρέου.Έτσι , στην «Ιπποκράτους» θυμήθηκαν το διαβόητο «Τσοβόλα δώστα όλα» και άρχισαν να «μοιράζουν» δισεκατομμύρια σε ανέργους και αγρότες. Μόνο που από την εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα» έχει κυλήσει πολύ νερό στ’αυλάκι και οι ψηφοφόροι έχουν ακούσει πολλά και έχουν δει ακόμη λιγότερα.
  • Ø Οι άνεργοι, κάθε ηλικίας, γνωρίζουν πολύ καλά πως τα υποτιθέμενα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα όταν την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα. Όπως επίσης οι αγρότες γνωρίζουν πια , πως οι επιδοτήσεις-ελεημοσύνες παραμονές των εκλογών, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα όταν την ίδια στιγμή τα αγροτικά προϊόντα τους μένουν στα αζήτητα ή πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ….ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ !!!

  • Ø Η είδηση : «Τα εισοδήµατα εκατομμυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών »
  • Ø Πρόκειται για τρελούς για δέσιμο! Δηλαδή ο οποιοσδήποτε ανεπιθύμητος ή κακοποιός σε ψάχνει θα μπαίνει στο διαδίκτυο και θα σε εντοπίζει! Κι όχι μόνο θα γνωρίζει οδό και αριθμό αλλά και πόσα λεφτά βγάζεις, ώστε θα ξέρει αν αξίζει τον κόπο να σου κάνει επίσκεψη για οικονομική ενίσχυση.
  • Ø Πρόκειται για σχιζοφρενείς! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή θα μπορούν όλοι να δουν το εισόδημά τους στο διαδίκτυο και να το συγκρίνουν με τη χλιδάτη ζωή τους, οι φοροφυγάδες θα ντραπούν από το γείτονα, και δεν θα το ξανακάνουν! Θα γίνουν καλά παιδιά!
  • Ø Φαντάζεστε τον εαυτό σας να ψαχουλεύει στο διαδίκτυο για ν' ανακαλύψει τι εισόδημα δηλώνει ο γείτονας ώστε να τον "πιέσει" να γίνει ευσυνείδητος φορολογούμενος; Ιστορίες γι’ αγρίους και απροσάρμοστους! Μόνο οι εκβιαστές και οι χαφιέδες θ’ ασχοληθούν με το πρωτοφανές αυτό εγχείρημα , εάν τελικά το προχωρήσουν.
  • Ø Γιατί , επειδή στο ΠΑΣΟΚ πολλά λένε και ελάχιστα κάνουν, είμαι πολύ περίεργος να δω εάν τελικά θα βγάλουν στην δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, των ιδιοκτητών των διυλιστηρίων πετρελαίου, των μεγαλοβιομηχάνων , μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων κλπ.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

  • Ø Είδηση πρώτη : «Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα αναθέσει τη μελέτη των προγραμμάτων στον Σουηδό Γιοακίμ Πάλμε ο οποίος είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου και διευθυντής του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών. Φυσικά είναι και πρωτότοκος γιος του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, προσωπικού φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου. Και προφανώς αναλαμβάνει σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού».
  • Ø Είδηση δεύτερη : «O δικηγόρος Αθηνών και Διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αθανάσιος Ξηρός ορίστηκε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο κ. Ξηρός κατείχε από τον Οκτώβριο του 2009 θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.»
  • Ø Μ@λ@κ@ πολίτη πλήρωνε λοιπόν τον γιό του φίλου του πρωθυπουργού και τον προσωπικό συνεργάτη του υπουργού Δικαιοσύνης και ….Διαφάνειας !!!! Και μετά πήγαινε και ψήφισε τους συντρόφους των παραπάνω που μας κλέβουν και μας δουλεύουν.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

«ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

  • · Μετά το «ναυάγιο» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την «εκπαραθύρωση» σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, ο Μιχάλης ο Καρχιμάκης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ (αλήθεια πως γίνεται ένας υπουργός στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να μεταπηδά ως; Γραμματέας του κόμματος; Εκείνος ο διαβόητος διαχωρισμός κράτους και κόμματος υπάρχει ως ιδέα, έστω;).
  • · Όμως κατά πως όλα δείχνουν ουσιαστικά του έδωσαν μια καυτή προεκλογική πατάτα που κανείς δεν την ήθελε και έτσι ο Μιχαλάκης τρέχει και δεν φτάνει, όπως γράφει και ο Μάγια στο kafeneio-gr.blogspot.com.
  • · «Τα μαντάτα που φθάνουν από τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους είναι «μαύρα»: Το κλίμα μεταξύ των στελεχών είναι κακό, λίγοι θα ριχτούν με όρεξη στη μάχη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται δύσκολη γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος και δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τους υποψηφίους, ενώ η αντιμνημονιακή ατζέντα βρίσκει συνεχώς μεγαλύτερο ακροατήριο. Ο Μ. Καρχιμάκης -όπως διαβάζουμε στο «Βήμα»- έχει κλειστεί στο γραφείο του και προσπαθεί να «αναστήσει» έναν ξεχαρβαλωμένο και απρόθυμο κομματικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι ασφαλώς περιορισμένα. Μη νομίζετε, κιόλας ότι, πνίγεται… Εδώ δεν πνίγηκε σε παραλιακή ψαροταβέρνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτη, στην Πάτρα, όπου είχε μεταβεί για να σηκώσει από τους καναπέδες τα κομματικά στελέχη. Δε λέμε ότι, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος θα έπρεπε να τη βγάλει με σάντουιτς, ώστε να μην προκαλέσει και τους λοιπούς συνδαιτυμόνες. Η εν γένει συμπεριφορά, του μέχρι προ έτους, σεμνού κατά τα άλλα, κυνηγού των γαλάζιων λαμόγιων, ήταν που ενόχλησε. Ακόμη συζητείται στην Πάτρα, το υπεροπτικό υφάκι του γραμματέα (είναι σύμφυτο των ανθρώπων, που ξελογιάζονται από τα κάλλη της εξουσίας) και η παροιμιώδης ασυνέπειά του. Παρότι είχε προγραμματισμένη παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη μέρα, ο κ. Καρχιμάκης, προτίμησε να απολαύσει το ψαράκι του, με το επιχείρημα, πως «όσα ήταν να πει τα είπε στην ομιλία του στα κομματικά στελέχη»... Τυχαίο;…»

Ο «ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ 26 ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

  • · Από τα ξημερώματα της Δευτέρας και μετά την υποβολή των δηλώσεών τους στο Πρωτοδικείο, τα ψέματα τελείωσαν για τους 26 υποψήφιους δημάρχους στους επτά δήμους του Νομού Χανίων.
  • · Ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος ξεκινά από αυτή την εβδομάδα , ενώ το σημαντικώτερο είναι πως μέχρι τώρα η αδιαφορία των πολιτών με την οποία αντιμετωπίζονται οι εκλογές της 7ης Νομεβρίου δεν έχει εμφανιστεί στο παρελθόν.
  • · Αυτή η αδιαφορία , που θα έπρεπε να προβληματίσει βαθειά τους υποψήφιους , καθώς αποτελεί και το πρώτο μήνυμα της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνει ορισμένους να θεωρούν πως θα υπάρχει μεγάλη αποχή.
  • · Όμως ξεχνούν, αφενός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η αποχή πάντα είναι πολύ μικρότερη από τις εθνικές εκλογές και αφετέρου, ο βασικός λόγος είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολύ περισσότερο φέτος που συνολικά είναι πολλές εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες.
  • · Πάντως ο μεγάλος χαμός γίνεται στον Δήμο Πλατανιά, με τους έξη υποψήφιους δημάρχους . Επίσης δυσανάλογος αριθμός υποψηφίων σε σχέση μ ε τον πληθυσμ ό, υπάρχει και στον δήμο Καντάνου-Σελίνου, όπου τελικά οι υποψήφιοι θα είναι πέντε.
  • · Στην Κίσαμο , μετά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της συνεργασίας Καλαιτζάκη-Κουνελάκη, άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη. Ο μεν ένας πήγε με την Φρόσω την Σκουλάκη , ο δε άλλος με τον Κώστα τον Κουκουράκη και έτσι εκεί , μαζί με τον Γιώργο τον Μυλωνάκη διαμορφώθηκαν τέσσερεις υποψηφιότητες που είναι ένας λογικό αριθμός (για να υπάρχει και λίγο τζερτζελές)
  • · Πιο light είναι οι καταστάσεις στον Αποκόρωνα με τους τρείς υποψηφίους και στα Σφακιά με τους δύο συνδυασμούς αλλά και στην Γαύδο με έναν. Όπως όλα δείχνουν αυτοί οι τρείς δήμοι είναι και οι μόνοι σίγουροι πως θα ξεμπερδέψουν από την πρώτη Κυριακή.
  • · Σε ότι αφορά στον δήμο Χανίων θα υπάρξει ειδική μνεία τις επόμενες ημέρες και με συγκεκριμένα στοιχεία για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι λεγόμενοι και ως περιαστικοί δήμοι και ο οποίος δεν είναι καθόλου αμελητέος , όπως εσφαλμένα θεωρούν κάποιοι.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ»

  • Ø « Ο κυριούλης, που διαχειρίζεται με την Τρόικα τα οικονομικά του σπιτιού μας αποδεικνύεται δεινός λαικιστής και πρώτο βιολί της μικροπολιτικής. Ο γαλουχημένος με τα …ιδεώδη του Σημιτικού εκσυγχρονισμού, Γ. Παπακωνσταντίνου, όση καλή διάθεση κι αν έχουμε, δεν μπορεί να εμπνεύσει καμιά απολύτως εμπιστοσύνη.
  • Ø Παροιμιώδης η επιπολαιότητα του «τσάρου» της ανύπαρκτης οικονομίας να ερμηνεύσει τον …χρησμό του Γιούνγκερ και μάλιστα από την Ν. Υόρκη, όπου είχε πάει για «σοβαρότατη δουλειά», κατά πως δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, ο οποίος πάντως δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη προκειμένου να αμολήσει τη νέα αρλούμπα του: «Τέθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου, μια ερώτηση σε λάθος βάση»!...
  • Ø Αλλά εάν ένας υπουργός δεν μπορεί να διακρίνει τις σε «λάθος βάση» ερωτήσεις, πως είναι δυνατόν να διακρίνει στο σκοτεινό τούνελ του ΔΝΤ τα συμφέροντα του λαού και της χώρας; Είναι προφανές ότι, με αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι δυνατόν να κυβερνηθεί η χώρα και δη σε περίοδο έκτακτης κατάστασης.» ( Από το kafeneio-gr.blogspot.com)

ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΉΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

  • Ø «Το υπουργείο Οικονομικών υιοθετώντας την πρακτική της κυβέρνησης του διαίρει και βασίλευε μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και εφαρμόζοντας κατά κόρον την γκεμπελική μέθοδο, δημοσιοποίησε στο πλαίσιο λέει «της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής για την εξυγίανση και τη διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά», στοιχεία για τις πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ του 2009….
  • Ø Μεταξύ των επιχειρημάτων που προβάλλονται είναι και το υψηλό κόστος μισθοδοσίας καθώς -όπως αναφέρουν- για το 2009, το μέσο κόστος ανά εργαζόμενο ανέρχεται σε 40.772 ευρώ, διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου, και έναντι του 2008 έχει αυξηθεί κατά 6,5%........
  • Ø Δηλαδή αν παίρνει ο εγκάθετος κομματικός παράγοντας που διοικεί την επιχείρηση 70.000 ευρώ και ο εργαζόμενος 10.000 ευρώ, ο μέσος όρος αμοιβών είναι 40.000 ευρώ. Τώρα αν το προσωπικό που απασχολείται είναι υπεράριθμο, ας ψαχτούνε αυτοί που το διόρισαν για να εξασφαλίσουν το γνωστό «αντάλλαγμα» της ψήφου ή το «βόλεμα» του κολλητού. Σίγουρα καμιά θέση δεν καταλήφθηκε με τη βία…..
  • Ø Έτσι απλά «δουλεύουμε» την κοινή γνώμη για να περάσουμε τη θέση μας. Στη συνέχεια τη καραμέλα αυτή τη σερβίρουν τα γνωστά χρωματιστά παπαγαλάκια των ειδήσεων των οκτώ, από τα διάφορα κανάλια για να προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους στους πληρωτές τους και να παραπλανήσουνε το ήδη αποβλακωμένο και αποχαυνωμένο από τα μεσημεριανάδικα παρακουτσομπολίστικα ηλίθια κατασκευάσματα, φιλοθεάμον κοινό. Αν έχουν τα κότσια, ας δημοσιεύσουν τους πίνακες του προσωπικού της κάθε ΔΕΚΟ, να φανεί ποιοι παίρνουν πόσα, ποιος τους διόρισε, από πότε και να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των εργασιών τους.» ( Αποσπάσματα από άρθρο του Δημ.Κακογιάννη στο kafeneio-gr.blogspot.com)

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ «ΞΥΠΝΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΜΜΕ !!!

  • Ø «Χοντραίνει το παιχνίδι των απολύσεων και επειδή άρχισαν να κόβονται και καλοβολεμένοι δημοσιογράφοι (πέραν των παιδιών των 800 ευρώ) ο κλάδος μας κινητοποιείται ξαφνικά γιατί νιώθει πλέον στο πετσί του τι εστί μνημόνιο. Και άρχισαν οι διαβουλεύσεις για μαζικές απεργίες. Εμ, δεν γίνεται ένα χρόνο τώρα να κάνεις γαργάρα το πογκρόμ στην αγορά εργασίας και να περιμένεις να μην έρθουν οι αλλαγές και στον κλάδο σου. Για να δούμε τώρα, θα αρχίσει η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών; Ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε «δημοσιογράφους»-εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων να μας παραπληροφορούν κάθε βράδυ στις 8;
  • Ø Και είμαστε ακόμα στους πρώτους 6 μήνες του μνημονίου. Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καταργήσει την κλαδική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα και να την αντικαταστήσει με ατομικές. Κοινώς θα έρχεται ο εργοδότης, θα σου λέει ότι θα .......δουλεύεις με μίνιμουμ μισθό (κρίση έχουμε) με απροσδιόριστο ωράριο (κρίση έχουμε) και σε περίπτωση απόλυσης (κρίση έχουμε) δεν υπάρχει αποζημίωση ούτε δικαίωμα προσφυγής, βάση των κανόνων του μνημονίου.
  • Ø ΥΓ: Και για όσους τολμήσουν να απεργήσουν στους δρόμους της Αθήνας, υπάρχουν τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Διερωτώμαι, οι χθεσινές εικόνες στην Ακρόπολη, πώς συνάδουν με το ανοικτό, φιλελεύθερο, προοδευτικό, κοσμοπολίτικο και προ πάντων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ προφίλ του George; Ε ρε να δω εικόνες συμπλοκής των ΜΑΤ με δημοσιογράφους- απεργούς και τι στον κόσμο. Συνάδελφοι, ξυπνήηηηησατεεεε;» (Γράφει η Κουκίδα στο kafeneio-gr.blogspot.com)
  • Ø Σ.Σ. : Σήμερα η στήλη αναδημοσιεύει τρία χαρακτηριστικά κείμενα από ένα blog με τεράστια απήχηση και το οποίο δεν έχει δώσει λαβή για καμία μομφή. Ο λόγος της αναδημοσίευσης είναι για να καταλάβετε γιατί η κυβέρνηση μελετά λέει τον τρόπο για να βάλει μια «τάξη» στα blogs. Δηλαδή ψάχνει να βρει έναν νομικό τρόπο για να ελέγξει τα blogs στο διαδίκτυο που είναι παντελώς αδύνατον να το κάνει «επιχειρηματικά». Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ σας και να το χαιρόσαστε «σύντροφοι».

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ : ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

  • Ø Με την «μέθοδο» της…αποδόμησης φαίνεται πως προχωρά το σχέδιο «συγχώνευσης» - διάλυσης νοσοκομείων στην Κρήτη. Βλέπετε , οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν πως προεκλογικά οι εκλεκτοί τους και ειδικά ο Σταύρος ο Αρναουτάκης, θα έχαναν τα αυγά και τα πασχάλια έτσι κι ανακοίνωναν την ουσιαστική κατάργηση νοσοκομείων και προτίμησαν να τα αφήσουν να ….καταργηθούν από μόνα τους.
  • Ø Δε εξηγείται αλλιώς το ότι τα νοσοκομεία στο Λασίθι και το νοσοκομείο Ρεθύμνου τελούν υπό καθεστώς «διάλυσης». Και όπως όλα δείχνουν στις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν τρία βασικά νοσοκομειακά ιδρύματα στην Κρήτη (Βενιζέλειο, ΠΑΓΝΗ και Χανίων) και τα υπόλοιπα σταδιακά και ουσιαστικά να μετατραπούν σε αναβαθμισμένα κέντρα υγείας αστικού τύπου.
  • Ø Μην ξεχάσω να δώσω και συγχαρητήρια στον υπουργό υγείας τον Ανδρέα τον Λοβέρδο και για τρείς καίριες παρεμβάσεις του με τις οποίες υλοποιεί τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για την δημόσια υγεία.
  • Ø Πρώτον : Ο Ανδρέας ο Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αδιαφορούν παντελώς για την διάλυση των παιδιατρικών κλινικών και για την ύπαρξη μιας μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στην Κρήτη, αλλά θα σώσουν τα παιδιά μας απαγορεύοντας το κάπνισμα στα αυτοκίνητα εάν υπάρχει μέσα και παιδί !!! (Ξεπέρασε και τον αλήστου μνήμης Πατακό που είχε απαγορεύσει την…ρίψη αποτσίγαρων από το αυτοκίνητο στους δρόμους).
  • Ø Δεύτερον : Αφού εξασφάλισε την άψογη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών, αποφάσισε πως οι νέοι έως 16 ετών μπορούν να απευθύνονται σε….παιδιάτρους και σε παιδιατρικά νοσοκομεία !!!.
  • Ø Τρίτον : Μετά την γνωστή ρήση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πως «όλοι φάγαμε» από το έλλειμμα της χώρας, ο Ανδρέας ο Λοβέρδος δεν μπορούσε να υστερήσει σε λαϊκισμό και ανακάλυψε πως για το έλλειμμα των νοσοκομείων σε μεγάλο βαθμό φταίνε…οι οικονομικοί μετανάστες που δεν είναι νόμιμοι !!!
  • Ø Περισσότερα από 150 εκατομ ευρώ ετησίως κοστίζει η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών είπε ο αθεόφοβος αυτός μισάνθρωπος από το βήμα της Βουλής. « Μιλάμε (για ποσό) από 150 έως 400 εκ. ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκ. ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
  • Ø Τα ακούτε κύριοι στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ ; Το ακούς πρόεδρε του ΝΤ Χανίων της ΑΔΕΔΥ , Δημήτρη Κωνσταντουλάκη, που διαμαρτύρεσαι για τις περικοπές; Επιτέλους ο σύντροφός σας στο κόμμα αποκάλυψε τους φταίχτες που σας κόβουν μισθούς και δώρα. Είναι οι λαθρομετανάστες. Ελπίζω να – μην – αισθανόσαστε περήφανοι με τέτοιους «συντρόφους».